Με νέο Δελτίο Τύπου αφιερωμένο ειδικά στην έκθεση “Μαργαρίτες/ Daisies” η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη 25 Μαϊου 2021 στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα ενημέρωσε τα μέλη που είναι ενταγμένα στην πιστοποιημένη Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης “Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού”, σε όλη την Ευρώπη, ο φορέας διαχείρισης “Eau et Lumiere” της εν λόγω πολιτιστικής Διαδρομής.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, η Λάρισα βρίσκεται στην προνομιακή της θέση ανάμεσα στις δύο πιο σημαντικές ελληνικές πόλεις: την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Όπως επιβεβαιώθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Απόστολο Καλογιάννη και την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ. Άννυ Ψάρρα, η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 25 Μαΐου 2021, και αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος “Μαργαρίτες” το οποίο θα επεκταθεί κατά τα έτη 2021 και 2022 από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα”, μέλος των “Δρόμων του Ιμπρεσιονισμού”, και στοχεύει να προωθήσει τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που συνδέονται με το ιμπρεσιονιστικό κίνημα.

Με αναφορά στο έργο της Θάλειας Φλωρά -Καραβία “Μαργαρίτες”, η έκθεση, που είναι τώρα ανοιχτή στο κοινό, συγκεντρώνει 13 σύγχρονες καλλιτέχνιδες, σεβόμενη τις αξίες και τους στόχους τόσο του δικτύου όσο και τις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης για να φέρει την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά όσο το δυνατόν πιο κοντά στους ανθρώπους των ευρωπαϊκών χωρών”