Ελεύθερο Εργαστήρι Ζωγραφικής

Παιδικά Τμήματα

Τα παιδιά παρακολουθούν μία φορά την εβδομάδα και κάνουν δύο ώρες μάθημα. Εντάσσονται στα τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους και με το έτος παρακολούθησης στο Εργαστήρι.

Έτσι υπάρχουν τα τμήματα της Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Β΄ + Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Δ΄+ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΤ΄ + Α΄ + Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Στα παιδικά τμήματα δίνεται ιδιαίτερη φροντίδα στην αυθόρμητη και ελεύθερη έκφραση, μέσα από τις εικαστικές αναζητήσεις του προσωπικού κόσμου των παιδιών σε διάφορους θεματολογικούς προβληματισμούς, που οξύνουν την κρίση και διευρύνουν τις πνευματικές ανησυχίες. Τα παιδιά παίζοντας θα μάθουν για τα χρώματα, για τις μορφές και τις τεχνικές (π.χ. είδη χρωμάτων και σχέσεις μεταξύ τους, παρατήρηση απλών αντικειμένων του φυσικού περιβάλλοντος, τυπώματα, κολλάζ, κλπ.).

Το κόστος των διδάκτρων ανέρχεται σε 20 ευρώ το μήνα.

Τμήματα Ενηλίκων

Αφορά σε ηλικίες 18 ετών και άνω. Οι μαθητές παρακολουθούν δύο φορές την εβδομάδα, από δύο ώρες, απογεύματα, και κάνουν τέσσερις ώρες συνολικά μάθημα την εβδομάδα. Η φοίτηση είναι τριετής. Το κόστος των διδάκτρων ανέρχεται σε 35 ευρώ το μήνα.

Εφηβικά Τμήματα

Αφορά σε παιδιά Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ έως Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Τα παιδιά παρακολουθούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα και κάνουν τέσσερις ώρες μάθημα.

Στα τμήματα εφήβων, δίνεται προτεραιότητα στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω του εθισμού και της άσκησης στην παρατήρηση, στην έρευνα και στον πειραματισμό, αναγκαία όχι μόνο για την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και για την εξέλιξη των ατομικών αναζητήσεων των σπουδαστών.

Το κόστος των διδάκτρων ανέρχεται σε 25 ευρώ το μήνα.