Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο των μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων που οργανώνει έχει ετοιμάσει και προτείνει δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες στο πλαίσιο της έκθεσης «Μαργαρίτες» κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.-Ξενάγηση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού από Β’ τάξη και έως και Α ΓυμνασίουΟι μαθητές θα συμμετέχουν σε μια αλλιώτικη ξενάγηση στις μυστήριες «Μαργαρίτες» που βρίσκονται στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα. Οι μικροί επισκέπτες θα υιοθετήσουν ρόλο εξερευνητή και μέσα από μια βιωματική εμπειρία θα κληθούν συμμετέχουν σε συζήτηση και ν’ απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: -Γιατί υπάρχουν τόσα λίγα έργα γυναικών στα μουσεία;-Γιατί είναι σημαντικό να έχει κανείς ένα δικό του δωμάτιο; Θα έχουν την ευκαιρία ν’ ακούσουν την ιστορία μια θαρραλέας γυναίκας που αψήφησε τις δυσκολίες της εποχής της και ξεχώρισε κάνοντας εκείνο που αγαπούσε πιο πολύ, τη ζωγραφική της. Τέλος, θα μάθουν πώς συνδέεται η σύγχρονη τέχνη με το παρελθόν, την ιστορία και τα βιώματα των ανθρώπων.Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος:

📆Μ. Τρίτη 19/4 Παιδική ξενάγηση 1) 10:00 -10:45, 2) 11:00- 11:45

📆Μ. Τετάρτη 20/4 Παιδική ξενάγηση 1) 10:00 -10:45, 2) 11:00- 11:45

🔔Υλικά που θα χρειαστούμε: μολύβι, γόμα, ξύλομπογιές (ο κάθε συμμετέχων θα τα φέρει μαζί του)

Διάρκεια: 45 λεπτά

Σχεδιασμός: Αντιγόνη Καψάλη, εικαστικός-Ιστορικός Τέχνης

Ξεναγήσεις ενηλίκων

📆Τετάρτη 27/4 1) 11:00-11:45 2) 19:00-19:45

📆Πέμπτη 28/4 1) 11:00-11:45 2) 19:00-19:45

🔔Λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2410 616266 καθημερινά (08.00 – 20.00), ενώ για την είσοδο στο Μουσείο θα πρέπει να φέρουν τα πιστοποιητικά που προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού». Η σύγχρονη εικαστική έκθεση δανείζεται τον τίτλο «Μαργαρίτες», από την ομώνυμη ανθογραφία της Θάλειας Φλωρά – Καραβία,-έργο της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα- και επαναπροσεγγίζει το έργο της, δημιουργώντας έναν οπτικό γραμματισμό, προσδίδοντας του, έτσι, μια σύγχρονη καλλιτεχνική υπόσταση.

Συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα. Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη, Ιστορικός τέχνης/ΕικαστικόςΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ