Εγκαινιάστηκε ην Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 19:30, στο αίθριο της Πινακοθήκης, η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Η ετήσια έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Φαντασία…με χρώμα και πηλό». Περιλαμβάνει περισσότερα από 200 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα, παιδικές ζωγραφιές με μολύβι, χρώμα και διάφορες τεχνικές) και κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα). Η επαφή των μαθητών με τη Συλλογή Κατσίγρα, τις περιοδικές εκθέσεις της Πινακοθήκης καθώς και με το χώρο καθαυτό λειτουργεί καταλυτικά στο φαντασιακό μικρόκοσμο των παιδιών και γόνιμα στις εφηβικές ανησυχίες με αποτέλεσμα την αισθητική τους καλλιέργεια μέσω της εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Εργαστήρι. Τα παιδιά με τη ζωγραφική και την κεραμική αφηγούνται ιστορίες, εκφράζουν συναισθήματα, μαθαίνουν τη χαρά της δημιουργίας. Οι έφηβοι με τη σπουδή σε προτομές και συνθέσεις αντικειμένων, αναπτύσσουν δεξιότητες, ασκούνται στην παρατήρηση και την έρευνα, εξελίσσονται εποικοδομητικά. Γραμμές από μολύβι και κάρβουνο, πινελιές από πλούσιο χρώμα και πήλινες μορφές και σχήματα συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής έμπνευσης και δημιουργίας. Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών βρίσκονται πάντα οι καθηγητές τους. Συμμετέχουν : Γκουντουβά Μαριάννα, Δημοπούλου Μαρίλια, Καλαμάρας Γιώργος, Λαγού Μαρία, Λυγούρας Γιάννης, Μακρής Πάρης, Μουτουσίδης Θάνος, Οικονόμου Δήμητρα, Πάικος Αντώνης, Παπαναστασίου Σίσσυ, Ρασάικου Ζωή-Μαρία, Σταυροθεοδώρου Κατερίνα, Φαλιάγκας Θανάσης. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις διετείς βαθμίδες του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

Παράλληλα έγινε η των τριών μαθητριών που διακρίθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Κάλλος: Για Εμένα αυτό είναι Ομορφιά». Πρόκειται για τις Βαγγοπούλου Μαρίνα του Ιωάννη με καθηγητή τον εικαστικό κ. Γιάννη Λυγούρα, Ουζούνη Δήμητρα του Χρήστου και Ρουμολίνο Σπυριδούλα του Παναγιώτη με καθηγητή τον εικαστικό κ. Θανάση Φαλιάγκα. Τα έργα των μαθητριών διακρίθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές συνεχίζοντας την παράδοση του Ελεύθερου Εργαστηρίου που θέλει τους μαθητές του να ξεχωρίζουν με τα έργα τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

1081088 κοινοποιήσειςΜου αρέσει!ΣχόλιοΚοινοποίηση