Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ένας φορέας πολιτισμού με ιδιαίτερη συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, έχοντας σαν στόχο να συνεχίσει την πολύχρονη προσφορά στο χώρο του Πολιτισμού και ιδιαίτερα των Εικαστικών Τεχνών, αναβιώνει την Μπιενάλε των Αποφοίτων των  Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, στη Λάρισα, από τις 2 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Συμμετέχουν οι τέσσερις Σχολές, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, η Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους Νέους δημιουργούς, παίρνει την πρωτοβουλία μαζί με τις Σχολές Τέχνης να οργανώσει τον παραπάνω θεσμό σαν έμπρακτη χειρονομία στήριξης της Νέας γενιάς αυτού του τόπου και ενίσχυσης της προσπάθειας στο χώρο της Ανώτατης  Καλλιτεχνικής  Εκπαίδευσης. 

Πρόκειται για ένα εικαστικό γεγονός πανελλήνιου ενδιαφέροντος και λάμψης, ένας θεσμός που δεν λειτουργεί απλά ως «εκθεσιακή εκδήλωση», αλλά ως πλαίσιο καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επιμελητικού πειραματισμού. Η Μπιενάλε θα είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη Κατσίγρα, κόρη του ευεργέτη της πόλης Γεώργιου Κατσίγρα, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Στην έκθεση συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες, απόφοιτοι των τεσσάρων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας.