«Η Λάρισα, στη μακραίωνη ιστορία της, δικαιώνει την αγάπη και την περηφάνια των ανθρώπων της, τον θαυμασμό των επισκεπτών και των περιηγητών της, αλλά και τη λατρεία των προσωπικοτήτων που εργάστηκαν άοκνα για να διασώσουν και να αναδείξουν τη διαχρονική ταυτότητα της πόλης. Έχουμε τη δυνατότητα να ανασυνθέτουμε τη δυναμική της πόλης μας και να μετουσιώνουμε τη γνώση τούτη σε προοπτική ελπίδας, ανάπτυξης και ευημερίας», τονίζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Από την Αθήνα, όπου και βρέθηκε αργά σήμερα το απόγευμα για τα εγκαίνια της έκθεσης “Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα”, από τη συλλογή του ιστοριοδίφη-γιατρού κ.Νίκου Παπαθεοδώρου, στη γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, στον χαιρετισμό του έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «έναν ανεκτίμητο θησαυρό που με αστείρευτη υπομονή και επιμονή έχει συλλέξει ο ιστοριοδίφης-γιατρός μας, Νικόλαος Παπαθεοδώρου». 

«Μέσα από αυτή τη μοναδική συλλογή, έχουμε το προνόμιο να ακολουθήσουμε και να παρακολουθήσουμε τη ζωή και τους ρυθμούς της πόλης μας, να ανακαλύψουμε τη σπουδαιότητα της κομβικής γεωγραφικής της θέσης και της πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας της, τις ιστορικές της στιγμές, τα τοπόσημά της, αλλά και τους ανθρώπους που επηρέασαν την πορεία και την εξέλιξή της.

Μαζί με την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, κ.Αικατερίνη Κόσσυβα, που βρίσκεται επίσης σήμερα εδώ, αλλά και όλους τους φορείς Πολιτισμού της Λάρισας εντείνουμε τις προσπάθειές μας για ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια της πόλης μας. Έχοντας απόλυτη συναίσθηση της κληρονομιάς που έχουμε παραλάβει, ως νέα Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε συστηματικά για τη δημιουργία του Μουσείου Πόλης, ώστε η συλλογή Παπαθεοδώρου να αποκτήσει τη μόνιμη στέγη της», υπογράμμισε ο κ.Μαμάκος.