Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα με την παράδοση των έργων του Εικαστικού Κέντρου Σύγχρονης  Τέχνης Λάρισας, παρέλαβε και έναν πολύ μεγάλο  αριθμό εικαστικών καταλόγων που είχαν  εκδοθεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εκείνη την εποχή. Τα έργα αποτελούν πλέον μέρος της συλλογής Δωρεών -Αγορών και  έχουν συμπεριληφθεί σε εκθέσεις οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των περιοδικών εκθέσεων «Αποκτήματα» που το μουσείο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αναδεικνύοντας έργα της δεύτερης μεγάλης και σημαντικής συλλογής του μουσείου.

Ο μεγάλος αριθμός εικαστικών καταλόγων εξαιρετικής αξίας,  έδωσε τη δυνατότητα να δοθεί ένας μεγάλος αριθμός ως δωρεά  σε  βιβλιοθήκες σχολείων και ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς ο αριθμός αυτών των καταλόγων παραμένει μεγάλος, δίνεται η δυνατότητα σε συλλογικότητες, σχολεία, βιβλιοθήκες αλλά και σε πολίτες να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους με την απόκτηση αυτών των καταλόγων. Οι κατάλογοι διατίθενται δωρεάν στην υποδοχή του μουσείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2410616266 για περισσότερες πληροφορίες.