Τα φετινά Χριστούγεννα η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σκοπεύει να στολίσει ένα χριστουγεννιάτικο «ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», στο φουαγιέ του Μουσείου, γεμάτο με εικαστικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, που θα ανταλλάσσονται με συγκεκριμένα είδη τροφίμων και ποσότητας, τα οποία θα σταλούν σε κέντρο υποδοχής προσφύγων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων.Καλούνται, λοιπόν, όσες και όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια, να παραβρεθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 το απόγευμα.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας με ιταλικά τραγούδια και τραγούδια Χατζηδάκι.
Τα έργα τέχνης θα ανταλλάσσονται με προϊόντα συγκεντρωμένα σε μία σακούλα (ενδεικτικά αναφέρουμε συσκευασία πάνες νούμερο 1-6, μπισκότα, παστέλια, παιδικές τροφές σε βαζάκι, μωρομάντιλα, γάλα εβαπορέ)
Στην περίπτωση που το ενδιαφέρον του κοινού αποδειχθεί μεγαλύτερο από την προσφορά των έργων θα δοθούν αντί αυτών, από τη ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, μικρά ενδεικτικά δωράκια.