Ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο της ιστορικής έκθεσης «Larissa mea dulcissima. Γλυκυτάτη μου Λάρισα» που επιμελείται η Λουΐζα Καραπιδάκη

Η εκδήλωση σκοπό έχει να προεκτείνει και να φωτίσει το πλούσιο υλικό τεκμηρίων και κειμηλίων από τις συλλογές του Νικολάου Αθ. Παπαθεοδώρου ορίζοντας γωνίες οπτικής θέασης πάνω στο πυκνό πραγματολογικό και ιστορικό υλικό της έκθεσης. Η Λάρισα και το σύνολο της Θεσσαλίας αναδύεται ως ένας ιστορικός τόπος με όλες τις εγγραφές των βασικών και κοινών διαδρομών του ελληνισμού από την αφύπνιση του 18ου αιώνα ως την απελευθέρωση τον 19ο αιώνα και τη νεότερη ανάπτυξη.
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

Νίκος Καραπιδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Διευθυντής περιοδικού Νέα Εστία: «Ιδιωτικές Συλλογές, από την ιστορία τους στη διάσωσή τους»

Χαρίτων Καρανάσιος, Διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών: «Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός στη Θεσσαλία»

Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας: «Η περίπτωση του Νίκου Αθ. Παπαθεοδώρου και η ταυτότητα της Λάρισας»

Λουΐζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια της έκθεσης: «Από μία αχανή συλλογή σε μια συγκροτημένη αφήγηση:Συλλογή του Νίκου Αθ. Παπαθεοδώρου»

📍Είσοδος ελεύθερη