Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή “ζωντανή” ξενάγηση στην έκθεση “Γιάννης Γαϊτης. Το Πλήθος και η Μοναξιά” το Σάββατο 22 Μαϊου και ώρα 20:οο μέσω της πλατφόρμας zoom.
Η ξενάγηση θα ξεκινήσει με ένα τρίλεπτο βίντεο στο οποίο θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα ο φορέας «Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα» και η μόνιμη έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα από τη συντονίστρια της ξενάγησης κ. Ιωάννα Δεληγιάννη, προϊσταμένη των υπηρεσιών της Δημοτικής Πινακοθήκης και στη συνέχεια οι επιμελητές της έκεθσης, Λορέττα Γαϊτη, αρχιτέκτονας/μουσειολόγος και Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης, σε real time, μέσω της πλατφόρμας zoom θα ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες στην έκθεση, οι οποίοι μπορούν να συνομιλούν και να συζητούν μαζί τους και να τους θέτουν σχετικά ερωτήματα.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα στο παρακάτω λινκ :https://us02web.zoom.us/…/tZEude6rpzotEtAJ88O2LYE6KWMMQ…
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις τηλέφωνο επικοινωνίας 2410 616266.
Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Γιάννης Γαΐτης – Το Πλήθος και η Μοναξιά» παρουσιάζεται στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και άνοιξε για το κοινό στις 10 Οκτωβρίου του 2020.
Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται μία σειρά έργων που διατρέχουν την καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Γαϊτη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικά, «ιστορικά» έργα του Γιάννη Γαΐτη: Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα ή Μεταμόρφωση (1967), Ο δύστροπος ή Όλοι και Μόνος (1969) και η Διάλεξη (1973). Όπως επίσης, σημαντικές συνθέσεις από μεγάλες ενότητες δουλειάς του τη δεκαετία του 1970, όπως Τα ανθρώπινα τοπία και Οι Αρχαιότητες.
Για την έκθεση έχει εκδοθεί δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα αγγλικά και είναι διαθέσιμος από το πωλητήριο του μουσείου (τηλ. επικοινωνίας 2410 616266)
Επιμέλεια έκθεσης:
Λορέττα Γαΐτη
Αρχιτέκτονας – Μουσειολόγος
Γιάννης Μπόλης
Ιστορικός της τέχνης
Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν
Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά
Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα
Τηλ. 2410 623615, 2410616266
Email: [email protected]