Η πιο χρωματιστή εποχή του χρόνου έφτασε και η  Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε προσκαλεί να την εξερευνήσεις, διοργανώνοντας μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Της άνοιξης τα χρώματα..της τέχνης τα καμώματα» την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Απριλίου για παιδιά 6-9 ετών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί επισκέπτες πρωταγωνιστούν σε πολύχρωμες ανοιξιάτικες ιστορίες, εμπνέονται από τα χρώματα και τα αρώματα της Άνοιξης και με οδηγό εμβληματικά έργα της συλλογής Κατσίγρα τα οποία φιλοξενούνται στην πρώτη ενότητα της Επανέκθεσης της Συλλογής με τίτλο «Το πνεύμα του Τόπου» και τις αισθήσεις τους θα δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό έργο με πινέλο τη φαντασία και χρώμα το συναίσθημα.

Οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να συζητήσουν και να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

Πως μοιάζει αλήθεια ένας πίνακας αισθήσεων;

-Πως συνδέονται τα χρώματα με τα συναισθήματα ;

-Τι σημαίνει «νεκρή φύση» και πως συνδέεται με την άνοιξη;

-Εάν η άνοιξη ήταν πίνακας πως θα έμοιαζε;

-Ποια είναι η δική σου ανοιξιάτικη πολύχρωμη ιστορία;

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί με βάση όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεδομένων των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Κατά την είσοδο στο μουσείο τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίσουν selftest 24ώρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και θα υλοποιηθεί ως εξής:

-Πέμπτη 28 Απριλίου ώρα 11:30

-Παρασκευή 29 Απριλίου ώρα 11:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410623615

Ώρες επικοινωνίας από 09:00-13:00, κ. Παρασκευή Αρχοντούλη

Διάρκεια δράσης : μία ώρα