Διαδικτυακή συνεδρίαση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα  μέσω της πλατφόρμας zoom  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23|4|2021 και ώρα 17:30 

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν  τα μέλη της πενταμελούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, Κυριάκος Κατζουράκης εικαστικός, ομότιμος καθηγητής στο ΑΠΘ, Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, τα μέλη  Λίνα Τσίκουτα Ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, Δώρα Τσιάτσου εικαστικός, Λουίζα Καραπιδάκη ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια στο Κέντρο Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών  και Γιάννης Μπόλης ιστορικός τέχνης υπεύθυνος MOMus-Μουσείο Αλεξ Μυλωνά.

Η Αντιπρόεδρος  κ. Άννυ Ψάρρα μετά τον χαιρετισμό έκανε  συνοπτική παρουσίαση των θεμάτων, στην συνεδρίαση της Κ.Ε. συμμετείχαν  επίσης εκ μέρους της υπηρεσίας  η αν. προϊσταμένη Διοικ. & Οικ. υπηρεσιών κ. Ιωάννα Δεληγιάννη και το μέλος του Δ.Σ. , εικαστικός, κ. Ιφιγένεια Σδούκου για την τήρηση των πρακτικών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας των μουσείων λόγω covid, με άγνωστη ακόμη την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας τους. Οι διαδικτυακές δράσεις  και ο ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας των μουσείων με το κοινό, την περίοδο της πανδημίας, είναι  ο μόνος τρόπος  λειτουργία τους ώστε να κρατηθεί ”ζωντανός” ο διάλογος με την τέχνη  και την προσφορά της. Επαναπροσδιορίστηκαν με  νέα χρονικά πλαίσια οι εκθέσεις που έχουν  εγκριθεί να πραγματοποιηθούν με γνώμονα τις προτεραιότητες, καθώς οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την πινακοθήκη να  ολοκληρώσει το πρόγραμμα των εκθέσεων και δράσεων όπως είχε προγραμματιστεί. Προτάθηκε, δε, ομόφωνα,  η παράταση της έκθεσης Γιάννης Γαΐτης ”Το πλήθος και η μοναξιά ”, ώστε να δοθεί η ευκαιρία επισκεψιμότητας, σε μια έκθεση ιδιαίτερα σημαντική για το κοινό και την εκπαίδευση.

Τέλος, η Καλλιτεχνική Επιτροπή μετά από έρευνα και συζήτηση, με ομόφωνες αποφάσεις, ενέκρινε τις δωρεές δημιουργών και συλλεκτών προς την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: [email protected]

www.katsigrasmuseum.gr