Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα γιορτάζει  τις Απόκριες και σας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί τον χαρταετό των ευχών διοργανώνοντας ανοιχτό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Χαρταετών.. ταξίδια στο μουσείο» την Κυριακή στις 27 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 6 Μαρτίου για παιδιά 6-12 ετών. Το έργο Χαρταετοί του Αγήνωρα Αστεριάδη της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου γίνεται η αφορμή για ένα απρόβλεπτο και δημιουργικό  ταξίδι!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά πρωταγωνιστούν σε πολύχρωμες αποκριάτικες ιστορίες, εμπνέονται από την παράδοση, δημιουργούν τον δικό τους χαρταετό των ευχών και με οδηγό τη φαντασία και τα συναισθήματα, την τέχνη και την παράδοση ξεκινούν για πολιτείες μαγικές.

Πότε και που δημιουργήθηκε ο πρώτος χαρταετός;

Τι είναι το blackroom;

Ποιο είναι το ταξίδι του δικού σου χαρταετού;

Πως θα αισθανόσουν εάν γινόσουν ο ίδιος χαρταετός και πετούσες ελεύθερος πάνω από πολιτείες ονειρεμένες;

Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί  με βάση όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεδομένων των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Κατά την είσοδο στο μουσείο τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίσουν selftest 24ώρου.

Τα πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και  θα υλοποιηθεί ως εξής:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου ώρα 11:30

-Κυριακή 6 Μαρτίου ώρα 11:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410623615

Ώρες επικοινωνίας από 09:00-13:00, κ. Παρασκευή Αρχοντούλη

Διάρκεια δράσης : μιάμιση ώρα