Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για το θανατο του Γιώργου Λαζόγκα.Ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, Απόστολος Καλογιάννης, δήλωσε για την απώλεια του Γιώργου Λαζόγκα

:«Με απέραντη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον μεγάλο Λαρισαίο καλλιτέχνη, Γιώργο Λαζόγκα. Ο Λαζόγκας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς που χάραξε τη δική του μοναδική πορεία στον χώρο της ελληνικής εικαστικής πρωτοπορίας. Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που το έργο του ανοίχτηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες της τέχνης, ένα έργο εμπνευσμένο, δυνατό και σύγχρονο. Παράλληλα, η προσφορά του υπήρξε σημαντική και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, με τη διδασκαλία του στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Καταξιωμένος εικαστικός, ανήσυχο πνεύμα, διανοούμενος, πάντα δραστήριος, αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη.Η Λάρισα υπήρξε πάντα ζωντανή στην ψυχή και στην καρδιά του. Το 2009, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα παρουσίασε την έκθεση με τίτλο «Σειρήνες», μια σειρά έργων που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση στη γενέτειρα πόλη.Η δωρεά του έργου του, το 2021, “Μέρες Μεταπολίτευσης – Ο Ευθύμης που τρέχει” παρουσιάζεται μόνιμα στους χώρους της Πινακοθήκης και κοσμεί το Μουσείο μας.

Τα τελευταία χρόνια βρισκόμουν σε προσωπική επαφή με την οικογένειά του και τον ίδιο προσωπικά και εδώ και αρκετούς μήνες σχεδιάζουμε τη μεγάλη αναδρομική έκθεσή του, η οποία θα τεκμηριώσει για ακόμη μία φορά το μέγεθος της εικαστικής του προσφοράς και θα είναι η ανταπόδοση της αγάπης του για τον γενέθλιο τόπο. Η έκθεση αυτή αποτελεί ήδη μέρος του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Πινακοθήκης και πρόκειται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023.Συλλυπητήρια εκφράζουν, επίσης, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, κα Άννυ Ψάρρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.