Ο Δήμαρχος Λαρισαίων -Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα Απόστολος Καλογιάννης για την απώλεια του Κυριάκου Κατζουράκη δήλωσε: “Με απέραντη θλίψη αποχαιρετούμε τον διακεκριμένο εικαστικό Κυριάκο Κατζουράκη, Πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα. Η απώλεια του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της τέχνης, του πολιτισμού, της διανόησης αλλά και των κοινωνικοπολιτικών αγώνων.H πόλη μας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα είχε την μεγάλη τιμή να οργανώσει και να παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά με τίτλο ‘’Αναφορά στην Γκουέρνικα‘’. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ήταν επιλογή του ιδίου, να παρουσιαστεί η έκθεση του, στο Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και ήταν ιδαίτερα τιμητικό για την πόλη μας. Ο Κυριάκος Κατζουράκης άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα και κριτική σκέψη με ουσιαστική άποψη για το κοινωνικό γίγνεσθαι, δούλευε συστηματικά πάνω στην ζωγραφική, το θέατρο, την μουσική, την φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Μια πολυσχιδής προσωπικότητα που αποτύπωνε στο έργο του την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα μέσα από την ένταση των συναισθημάτων του. Η σεμνότητα του Κυριάκου Κατζουράκη γοήτευε όλους όσοι είχαμε την χαρά και την τιμή να τον γνωρίσουμε.Η δωρεά του εμβληματικού έργου του Guernika Ι, θα τιμά εσαεί τον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα και θα προκαλεί πάντα τους θεατές μέσα από τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει, εκφράζοντας τα αντιπολεμικά μηνύματα αλλά και την κοινωνική διαμαρτυρία μέσω της τέχνης.Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύντροφό του Κάτια Γέρου και στον γιό του Άρη Κατζουράκη .”

Τα μέλη της Καλλιτεχνικής επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα Γιάννης Μπόλης, Λουίζα Καραπιδάκη, Λίνα Τσίκουτα και Θεοδώρα Τσιάτσιου αποχαιρετούν τον διακεκριμένο Εικαστικό. πανεπιστημιακό και Πρόεδρο της Κ.Ε. Κυριάκο Κατζουράκη

“Η δημιουργία του Κυριάκου Κατζουράκη αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες και γόνιμες προτάσεις της ελληνικής τέχνης. Στις ζωγραφικές συνθέσεις του μορφοποιεί τη ζωτική του σχέση με τον κόσμο, παρουσιάζει ολόκληρο σύμπαν μορφών με προεξάρχουσα την πολιτική, την ιστορική και την κοινωνική διάσταση. Από τη ζωή στην τέχνη η στάση του Κυριάκου Κατζουράκη παρέμεινε σταθερή και ακράδαντη, χωρίς υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, διαπραγματεύσεις. Αντιμετώπιζε την τέχνη ως ενιαία έκφραση από τη ζωγραφική έως το θέατρο και τον κινηματογράφο. Από το «Τέμπλο ‒ οίκος Ενοχής» μέχρι τον «Δρόμο προς τη Δύση», η τέχνη του εκδηλώθηκε με ένταση και ορμή είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο. Οι εικόνες του με τις αδιαμφισβήτητες εικαστικές αξίες τους σφράγισαν την εποχή μας. Καλό κατευόδιο.”

Συλλυπητήριες ευχές στην σύντροφο της ζωής του, Κάτια Γέρου και στον γιό του Άρη, εκφράζουν η αντιπρόεδρος κ.΄Αννυ Ψάρρα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.