Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα κ. Απόστολου Καλογιάννη, η παιδική – εφηβική έκθεση ζωγραφικής – κεραμικής των μαθητών του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του ανέφερε πόσο του έλειψε αυτή η εκδήλωση που λόγω του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια και συνέχισε χαρακτηρίζοντας τους συμμετέχοντες μικρούς μαθητές ως εκείνους που στο μέλλον θα διαμορφώσουν τον πολιτισμό της πόλης τους. Ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και στάθηκε ιδιαίτερα στις εντυπώσεις που αποκόμισε περιηγούμενος την έκθεση χαρακτηρίζοντας πλούτο τα έργα που εκτίθενται. Σημαντική ήταν και η αναφορά του στο ρόλο που διαδραματίζουν οι εκθέσεις της Πινακοθήκης στην εκπαιδευτική διαδικασία του Εργαστηρίου αναφέροντας ότι «…είδα έργα που είναι της ίδιας τεχνοτροπίας με έργα καλλιτεχνών που έχουν εκτεθεί στην Πινακοθήκη, αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα ήταν χρήσιμο να δούνε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες τι έχουν κάνει εμπνεόμενα τα παιδιά από τα δικά τους έργα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε  και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς  ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε της σημασία του πολιτισμού ως μέσο έκφρασης και συνέχισε λέγοντας: «Σε καιρούς που έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας έρχονται τα παιδιά μέσα από αυτήν τη θαυμαστή δημιουργία τους να μας ξαναδείξουν τον δρόμο. Να μας γεμίσουν αισιοδοξία και να μας δείξουν ότι το μέλλον δεν είναι ζοφερό, το μέλλον είναι ελπιδοφόρο».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρρα τονίζοντας πως « τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές όχι μόνο για την Πινακοθήκη, αλλά και για το αύριο της πόλης» υπενθυμίζοντας επίσης ότι αρκετοί μαθητές επιστρέφουν μετά από τις σπουδές τους ως καθηγητές στο Ελεύθερο Εργαστήρι και ολοκλήρωσε συγχαίροντας τους  καθηγητές και εργαζόμενους για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.

Οι καθηγητές που δίδαξαν φέτος στο Εργαστήρι είναι: : Μαριάννα Γκουντουβά, Μαρίλια Δημοπούλου, Γιώργος Καλαμάρας, Μαρία Λαγού, Γιάννης Λυγούρας, Πάρης Μακρής, Θάνος Μουτουσίδης, Δήμητρα Οικονόμου, Αντώνης Πάικος, Σίσσυ Παπαναστασίου, Ζωή-Μαρία Ρασάικου, Κατερίνα Σταυροθεοδώρου και Θανάσης Φαλιάγκας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση των τριών μαθητριών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που ολοκλήρωσαν μία από τις διετείς βαθμίδες του Εργαστηρίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.