Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου οργανώνοντας προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην έκθεση «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» την Τρίτη 24/8/2021 και διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας την ίδια μέρα έως τις 23:00.

Αναλυτικότερα την Τρίτη 24/08 θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις στην έκθεση «ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ/DAISIES» από την επιμελήτρια κ. Αντιγόνη Καψάλη, στις 19:30 και στις 20:30.

Για τις ξεναγήσεις, λόγω περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2410 616266 καθημερινά (08.00 – 20.00), ενώ για την είσοδο στο Μουσείο θα πρέπει να φέρουν τα πιστοποιητικά που προβλέπονται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης «Δρόμοι του Ιμπρεσιονισμού». Η σύγχρονη εικαστική έκθεση δανείζεται τον τίτλο «Μαργαρίτες», από την ομώνυμη ανθογραφία της Θάλειας Φλωρά – Καραβία,-έργο της Συλλογής Γ. Ι. Κατσίγρα- και επαναπροσεγγίζει το έργο της, δημιουργώντας έναν οπτικό γραμματισμό, προσδίδοντας του, έτσι, μια σύγχρονη καλλιτεχνική υπόσταση.

Συμμετέχουν οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Ζωή Ζηπέλα, Ρούλα Καραφέρη, Λιάνα Κρανιώτου, Δήμητρα Οικονόμου, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Ελένη Σαρλή, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Βασιλική Σουλτούκη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Βιβή Τσιόγκα. Επιμέλεια έκθεσης: Αντιγόνη Καψάλη, Ιστορικός τέχνης/ Εικαστικός

Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης 24/8 θα λειτουργεί το πωλητήριο αλλά και το καφέ όπου δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την καλοκαιρινή βραδιά στο φιλόξενο αύλειο χώρο του μουσείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.