1987 – ReBirth Ημερομηνία ορόσημο για τον ζωγράφο Σωτήρη Γεροκώστα. Είναι η χρονιά που η καλλιτεχνική ανησυχία γεννιέται και ενώνεται με την ανησυχία του εφήβου. Η εποχή που σηματοδοτείται ο άνθρωπος και προδιαγράφεται το μέλλον του.
Ο Σωτήρης Γεροκώστας γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1968 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Μακεδονία. Το 1981 έρχεται με την οικογένειά του στη Λάρισα, ένας ερχομός που καθόρισε σημαντικά τη ζωή του. Το 1987 στα όμορφα χρόνια της εφηβείας γνωρίζει τη δύναμη που έχουν μερικές γραμμές πάνω σε ένα λευκό χαρτί. Αρχίζει και εργάζεται ως γραφίστας από τότε, επάγγελμα που συνεχίζει να ασκεί μέχρι σήμερα υπογράφοντας τις δουλειές όπως και τα έργα του ως Salvador.
Η παράλληλη δράση με την τέχνη ήταν αναπόφευκτη. Στο ενεργητικό του καταγράφονται ήδη δύο ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, η έκδοση περιοδικού τέχνης για δύο χρόνια, 38 ανέκδοτες ποιητικές συλλογές και η συγγραφή δοκιμίων, μικρών θεατρικών διαλόγων και ιστοριών μυστηρίου.
Στην έκθεση [ 1987 – Rebirth ] o Salvador παρουσιάζει στο ευρύ κοινό θέματα που έχει δημιουργήσει από το παρελθόν (1987) μέχρι σήμερα, με διάφορες τεχνικές αλλά και επιρροές από τη γραφιστική, προσπαθώντας από τη μία να καταθέσει απλά με τον δικό του τρόπο μερικές γραμμές στο λευκό χαρτί και από την άλλη να προβάλλει τα συναισθήματα εκείνα, που από το 1987 μέχρι και σήμερα, άντλησε για την καλλιτεχνική γέννησή του από τη ζωή.