Στο πλαίσιο της έκθεσης «Λάρισα από Ψηλά», διοργανώθηκε έκθεση αεροφωτογραφίας, με θέμα τη Λάρισα, από τους Θανάση και Αλέξανδρο Ευθυμιόπουλο.Τα περισσότερα θέματα αφορούν αρχαιολογικές ανασκαφές και ιστορικά κτίρια της πόλης αλλά δεν λείπουν τα χαρακτηριστικά τοπία με το ποτάμι και το πάρκο του Αλκαζάρ, καθώς και τα μουσεία, που εκτός από εστίες πολιτισμού, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσα έκφραση της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.
Ο Θανάσης Ευθυμιόπουλος ασκεί τη φωτογραφική τέχνη στη Λάρισα για 35 χρόνια. Ανάμεσα στα ποικίλα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε, κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η αρχαιολογική φωτογραφία, την οποία υπηρέτησε με το πάθος και την αντικειμενικότητα που της αρμόζει, ενώ τα τελευταία χρόνια στην ίδια κατεύθυνση δραστηριοποιείται επίσης ο γιός του Αλέξανδρος.
Η αεροφωτογράφιση γνώρισε πρόσφατα μεγάλη ανάπτυξη, καθώς αποτυπώνει με ακρίβεια τα αρχαιολογικά μνημεία, παρέχοντας μοναδικές δυνατότητες απόδοσης των χαρακτηριστικών τους και της σχέσης τους με το χώρο. Μέσα από τις εκτιθέμενες αεροφωτογραφίες αποκαλύπτεται μια άλλη Λάρισα, εκείνη της ιστορίας και του πολιτισμού, εντελώς διαφορετική από εκείνη των επίγειων λήψεων. Οι εικόνες των μνημείων προκαλούν το ενδιαφέρον και προβληματίζουν, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην έρευνα και τον σχεδιασμό των εργασιών ανάδειξης.