Ο ζωγράφος Κλεάνθης Χατζηνίκος δεν μένει πια εδώ  ….”Έφυγε ” με τους χρωστήρες του, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο έργο . Μαθήτευσε και εργάστηκε κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη, έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έργα του βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και αξίζει να αναφέρουμε, ότι δίδαξε και στήριξε το Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του.

 Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα τίμησε τον καλλιτέχνη Κλεάνθη Χατζηνίκο με μια μεγάλη έκθεση στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα με τίτλο «Ελληνική Διαχρονικότητα Λαογραφίας  Εθνογραφίας» που εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2016 .

Η τέχνη του Κλεάνθη Χατζηνίκου μέσα από αυτή την μεγάλη του δουλειά, μας  έστειλε  το μήνυμα πως οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα για να λειτουργήσουν παιδευτικά σε ότι αφορά τις νέες γενιές , θα πρέπει να ενσωματωθούν ως συστατικό στοιχείο της ιστορικής μνήμης στη καθημερινή ζωή»

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων -Πρόεδρος της  Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν συλλυπητήριες ευχές στους οικείους του .

Καλό ταξίδι Κλεάνθη Χατζηνίκο .