Ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των μαθητών στο Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Πιο συγκεκριμένα από 1η έως 9 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www. katsigrasmuseum.gr και στο πεδίο Ελεύθερο Εργαστήρι οι μαθητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Οι καινούργιοι μαθητές θα υποβάλλουν την αίτησή τους με φυσική παρουσία στα γραφεία του Εργαστηρίου από 1η έως 9 Σεπτεμβρίου και ώρες 8:30 – 14:00. Για την αποφυγή συνωστισμού έχει διαμορφωθεί ειδικό πρόγραμμα προσέλευσης ανά σχολική τάξη σε διαφορετικές μέρες ως εξής:

  1. Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1 Σεπτεμβρίου
  2. Β+Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 2 Σεπτεμβρίου
  3. Δ+Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 5 Σεπτεμβρίου
  4. ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ Α+Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 6 Σεπτεμβρίου
  5. Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ έως και ΛΥΚΕΙΟΥ: 7 Σεπτεμβρίου
  6. ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΠΑΙΔΙΩΝ: 8 Σεπτεμβρίου
  7. ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: 9 Σεπτεμβρίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώνουν την αίτηση εγγραφής την προηγούμενη ημέρα από το site της Πινακοθήκης και στο πεδίο Ελεύθερο Εργαστήρι και να τη συμπληρώνουν πριν έρθουν στην Πινακοθήκη. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο χρόνος αναμονής και παραμονής τους στο Εργαστήρι.

Ωράριο εγγραφών: 8:30-14:00  

Τηλ. 2410 670496

Εγγραφές γίνονται μόνο σε όσους προσέρχονται και όχι για λογαριασμό τρίτων.

Για την ένταξη των πρωτοετών μαθητών στα τμήματα θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.   

Το Ελεύθερο Εργαστήρι για περισσότερα από τριάντα πέντε χρόνια αποτελεί πυρήνα εικαστικής μόρφωσης και αισθητικής καλλιέργειας για την πόλη μας και συμβάλλει αναμφισβήτητα στην πολιτιστική της αναβάθμιση. Αντιλαμβανόμενο την τέχνη ως έναν πολύ ουσιαστικό παράγοντα της παιδείας παρέχει τόσο στο παιδί όσο και στον ενήλικα ένα πεδίο γόνιμης δημιουργικής έκφρασης. Οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι του, απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών, ακολουθούν συγκεκριμένο Πρόγραμμα Σπουδών με συγκεκριμένους κύκλους μαθημάτων για κάθε έτος φοίτησης στο Εργαστήρι. Ωστόσο, με τη σωστή καθοδήγησή τους οι κανόνες της Τέχνης δεν περιορίζουν αλλά απελευθερώνουν, επιτρέπουν στον μαθητή να αναδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κάνουν μοναδικό και ιδιαίτερο, που τον καθιστούν εικαστικά ανεπανάληπτο.   

Λειτουργούν τμήματα:

Ζωγραφικής για παιδιά με έμφαση στην δημιουργική έκφραση και την αισθητική καλλιέργεια και για εφήβους και ενήλικες με προτεραιότητα στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω του εθισμού και της άσκησης στην παρατήρηση, την έρευνα, τον πειραματισμό.

Κεραμικής για παιδιά με στόχο την κατανόηση του όγκου και της πλαστικής ιδιότητας της ύλης και για ενήλικες με στόχο την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο.

Χαρακτικής για ενήλικες με έμφαση στις βασικές τεχνικές της χαρακτικής τέχνης, υψιτυπία – βαθυτυπία, σε σύγχρονα αλλά και σε παραδοσιακά υλικά, όπως το λινόλεουμ, το ξύλο κλπ.  

Τέλος, συνεχίζεται έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων εικαστικών για πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης (πληροφορίες για την προκήρυξη στο www.katsigrasmusum.gr).