Με ιδιαίτερα χαρά η Καλλιτεχνική Επιτροπή ενέκρινε και το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε τη δωρεά 11 έργων σύγχρονης τέχνης καταξιωμένων γυναικών καλλιτεχνών οι οποίες συμμετείχαν στην έκθεση με τίτλο ‘’Υφαίνοντας το  Μέλλον Μέρος ΙΙ’’, που παρουσιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα από τις 24 Ιουνίου ως τις 7 Νοεμβρίου 2021 σε επιμέλεια Έφης Μιχάλαρου.

Να θυμίσουμε ότι η έκθεση ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ’’ επικεντρωνόταν στην γυναικεία φύση και δημιουργικότητα. Συμμετείχαν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες με διαφορετικά εκφραστικά μέσα: ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video και performance, μετουσιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους όπως:  το κέντημα, τον αργαλειό, το πλέξιμο και το ράψιμο, το μαλλί, τον καμβά, τα νήματα και τα υφάσματα, με έναν καινούργιο τρόπο και τα μεταλλάσσουν  σε έργα σύγχρονης τέχνης, με αφετηρία την παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα.

Οι καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στη δωρεά είναι οι: Άντα Αναστασέα, Πέννυ Γκέκα, Εύη Κυρμακίδου, Μπέτυ Ζέρβα, Ευαγγελία Μπασδέκη, Σπυριδούλα Πολίτη, Κατερίνα Ριμπατσιού, , Φανή Σοφολογη, Mαρια – Μαρίκα Κοενινγκ.

Επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών της  AICA Hellas.