Η πόλη μέσα από την ματιά των εικαστικών. Στην ομαδική αυτή έκθεση συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός εικαστικών και αρχιτεκτόνων από όλη την Ελλάδα αλλά και της πόλης μας, στο σύνολο σαράντα οκτώ (48). Μέσα από τα έργα των συμμετεχόντων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λάρισα μέσα από έναν περίπατο άλλοτε φαντασιακό κι άλλοτε ρεαλιστικό. Η επιμελήτρια κα Μάρω Καχριμανίδη, χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό της στον κατάλογο της έκθεσης: «Η Λάρισα από ψηλά έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Τα μπαλκόνια, οι σοφίτες, τα κεραμίδια, και πόσα άλλα στοιχεία αυτής της όμορφης πόλης, η οποία είναι μεγαλούπολη, μα και εύκολα προσβάσιμη σε όλα τα σημεία της. Ήσυχη, μα και συγχρόνως γεμάτη ζωή, με πλείστες επιλογές εξόρμησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Φιλική προς τα παιδιά όλων των ηλικιών. Μια πόλη η οποία παρά την έντονη ανάπτυξη την οποία σημείωσε τα τελευταία χρόνια, ακόμη διατηρεί αλάνες για βόλτα και παιχνίδι.»
Στην έκθεση παρουσιάζονται εγκαταστάσεις, χαρακτικά, μακέτες, φωτογραφίες, ήχοι. Φάσεις κι εκφάνσεις μιας πόλης με μακραίωνη ιστορία, η οποία μετρά χιλιάδες χρόνια πίσω. Μιας πόλης με πλούσια κληρονομιά, κι έντονη προσωπικότητα ή αλλιώς μια γνωριμία με το παλαιό και το νέο, μια πόλη που παρά την επιπεδότητά της, διαθέτει δυναμική, πολιτισμό, παράδοση, ήθη κι έθιμα.Πρόκειται για μια συνάντηση με τις όψεις της Λάρισας από ψηλά, μια γνωριμία με τις γνωστές ή άγνωστες γωνιές της μέσω της καλλιτεχνικής ματιάς.
Οι συμμετέχοντες με αλφαβητική σειρά είναι: Αθανασιάδου Εύα, Αναγνωστόπουλος Σωτήριος, Ανδρονίκου Αθηνά, Αποστόλου Βούλα, Βακαλούλης Μιχαήλ, Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Δοξαριώτης Γιώργος, Εξάρχου Δήμητρα, Ευθυμιάδου Αργυρή, Ζαβράκα Δώρα, Ζαπίτη Σοφία, Ζηνέλης Αριστείδης, Κακάβα Στέλλα, Καραγγέλη Ευαγγελία, Καραγιάννης Μελάς, Κρίκκη Ελενα, Κυριαζή Ελλη, Λούγγος Βασίλης, Μακρής Πάρης, Μαράβας Λάζαρος, Μάστορα Ευτυχία, Μαυροειδή Βάντα, Μόρας Αντώνιος, Μπαμπαλή Τζένη, Μπλιάτσου Γεωργία, Ντάκος Γιάννης, Παπαδημητρίου Μαρία, Παπαχατζή Πωλίνα, Πάσχου Ισιδώρα,Ποδιάς Νίκος, Σαμαρά Ήβη, Σάπκα Ειρήνη-Δάφνη, Σδούκου Ιφιγένεια, Σεϊτάνη Ζωή, Σιλιντζή Ρούλα, Σπυρίδου Αναστασία, Στρατσιάνης Θεόδωρος, Τσετουλίδου Αναστασία, Summa Silvia, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Τσιόγκα Βιβή, Φακίρη Ελισσάβετ, Φακίρη Ιωάννα, Φούλιας Γιάννης, Φυτιλή Χριστίνα, Χατζηθεοδώρου Έλενα, Χριστάκης Γιάννης, Ψάρρα Άννυ
Μετά τα εγκαίνια, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από την επιμελήτρια και Ιστορικό Τέχνης κα Μάρω Κ. Καχριμανίδη.
Στη βραδιά των εγκαινίων η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, του Astor Piazzolla, του Carlos Gardel και άλλων, θα είναι το όχημα που θα μας οδηγήσει “ψηλά”, συνδράμοντας στο ταξίδι. Ο Νίκος Ευθυμιάδης στο βιολί και ο Βασίλης Γκέκας στο πιάνο θα “ντύσουν” την εκδήλωση με μουσική.