Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σύνολο έργων, με ποικιλία πρωτότυπων καλλιτεχνικών ιδεών , με βασική ιδέα την ανακύκλωση μέσα από τη ματιά και τον τρόπο των καλλιτεχνών , που η φαντασία, η τόλμη, η ευρηματικότητα, το χιούμορ, χαρακτηρίζουν τα επιτοίχια έργα, τις κατασκευές, τις installations, τα ενδύματα, τα έπιπλα, τα χρηστικά αντικείμενα και τα κοσμήματα ,δοσμένα με μια φανταστική ποικιλία ανακυκλώσιμων υλικών.Στο πρόβλημα της ανακύκλωσης ο κάθε πολίτης πρέπει να πάρει θέση πολύ περισσότερο δε ο καλλιτέχνης. Στην τέχνη του 20ου αιώνα τα ευτελή υλικά απετέλεσαν βασικό εκφραστικό μέσο και χαρακτήρισαν κινήματα της πρωτοπορίας καθώς και τη δημιουργία διασήμων καλλιτεχνών. Μεγάλοι καλλιτέχνες του αιώνα και ειδικότερα στις μέρες μας, έχουν ως βασικό υλικό αυτό που ο καθένας θα αποκαλούσε και θα έβλεπε ως «σκουπίδι» Με ένα άλλο πνεύμα σήμερα , μέσα από μια συνείδηση οικολογική και κοινωνική οι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα, δίνοντας με ευαισθησία, φαντασία και χιούμορ τις δικές τους προτάσεις. Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τέχνη. Ακόμη και τα σκουπίδια γίνονται έργα τέχνης. Ένα θέμα που θίγει παράλληλα πολλά προβλήματα , όπως αυτό της μαζικής κατανάλωσης, της οικονομίας, της ενέργειας και του ευ ζειν.
Η ιδέα αυτής της έκθεσης ξεκίνησε από μια ομάδα καλλιτεχνών του Βόλου, αποτελούμενη από τον Τζοβάνι Αλμπίνο, Βασίλη Βούλγαρη, Κώστα Κομνηνό, Κατερίνα Σαμαρά και Ιωάννα Τερλίδου που συμμετείχαν στην έκθεση RISC-ART ,που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη κατά το διάστημα από 2-12 Μαίου 2014. Η έκθεση αφορούσε τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών σε κάθε τομέα καλλιτεχνικής δημιουργίας από πίνακες και γλυπτά έως έπιπλα και ενδύματα και πολλές άλλες μορφές τέχνης έως και τη μουσική και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο στο Βόλο, με μεγάλη επιτυχία.
Στην έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες από τη Λάρισα:
Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Δήμητρα Έξάρχου, Έλλη Κυριαζή, Αστέριος Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης, Ναπολεάνα Νανούλη, Μαρία Παπατζέλου, Ζωή Σεϊτάνη, Ιφιγένεια Σδούκου.
Και από το Βόλο οι καλλιτέχνες:
Δήμητρα Αγορά, Τζιοβάνι Αλμπίνο, Καρολίνα Ανανιάδου, Ασημένια Άνθη, Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη, Μάγδα Αστέρη, , Βασίλης Βούλγαρης, Βάσω Βούλγαρη, Νεκταρία Γιακμογλίδου, Παναγιώτης Δραντάκης, Νίκη Καμόσου, Κατερίνα Κασσαβέτη, Κώστας Κομνηνός, Στέλλα Κουλορίζου, Σπύρος Κοντούλης, Καλλιόπη Λάκκα, Έλεν Μαμουρίδου, Κάκη Μπαξεβανίδου, Λάκης Μουρατίδης, Κατερίνα Μπατζιάκα, Όλγα Οικονόμου, Δημοσθένης Προδρόμου, Καλυψώ Παπαδοπούλου, Νίκος Ποδιάς, Ελευθέριος Πλαβός, Κατερίνα Σαμαρά, Ιωάννα Τερλίδου, Απόστολος Χασιώτης, Έλενα Χατζηθεοδώρου, VAGO, Ομάδα”Ψάξε…βρες”(Ζωγραφιά Γεωργιάδου-Γιώργος Ιγγλέζος)