Η έκθεση “Καλλιτέχνης Πολίτης” αποτελείται απο τα έργα 26 καλλιτεχνών-εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα για την δημιουργία έργων με το θέμα αυτό.Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ο ρόλος της τέχνης ως ενός προνομιακού πεδίου κοινωνικής συνεύρεσης, συμμετοχικής δράσης και συγκρότησης της συνείδησης, διευρύνεται. Εξάλλου η επαναξιολόγηση αξιών και προτεραιοτήτων που επιβάλλει η εποχή μας, βοηθά σε μια πιο ουσιαστική και γόνιμη προσέγγιση των δημιουργών –καλλιτεχνών με το κοινό τους.
Ο καλλιτέχνης είναι μέλος της κοινωνίας και στο έργο του συχνά αντανακλώνται οι ανησυχίες, οι προσδοκίες και τα οράματα της εποχής του. Στη περίπτωση μάλιστα που ασκεί εκπαιδευτικό λειτούργημα, η ευθύνη και ο δημόσιος ρόλος του ενισχύονται.
Στην έκθεση « ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ » συμμετέχουν οι καλλιτέχνες-εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας εκπαίδευσης: Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Ντόλυ Γεωργαντζά, Αναστασία Γιαλαμά, Αντιγόνη Γκιόκα, Αθανάσιος Γκουντρουμπής, Σοφία Ζαπίτη, Ηλίας Ζημιανίτης, Στέλλα Κακάβα, Ευαγγελία Καραγγέλη, Ευτυχία Λάνταβου, Αστέριος Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης, Βασίλης Μπάτσικας, Ιωάννης Μπέης, Ιωάννης Ντάκος, Θεόδωρος Ξυντάρας, Κωνσταντίνος Παπαργύρης, Αθανασία Παπατζέλου, Κωνσταντίνος Πέρκας, Σωτήρης Πετρίκης, Χρήστος Σαμαράς, Ιφιγένεια Σδούκου, Άννα Τζίκα, Άννα Τσάτσαβου, Θεοδώρα Τσιάτσιου και Αθανάσιος Φαλιάγκας.
Την έκθεση θα προλογίσει η κ. Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.