Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, τα εγκαίνια, της έκθεσης με τίτλο ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ’’, στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, που επιμελείται η Έφη Μιχάλαρου και συμμετέχουν 29 γυναίκες καλλιτέχνιδες με διαφορετικά εκφραστικά μέσα: ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, video και performance, μετουσιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους όπως:  το κέντημα, τον αργαλειό, το πλέξιμο και το ράψιμο, το μαλλί, τον καμβά, τα νήματα και τα υφάσματα, με έναν καινούργιο τρόπο και τα μεταλλάσσουν  σε έργα σύγχρονης τέχνης, με αφετηρία την παράδοση, τα τοπικά ήθη και έθιμα. Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε performance από τη Beskidja Kraja της ομάδας Penelope’s Web ιδρύτρια της οποίας είναι η Πέτροβα Μαργαρίτα, ενώ στην ομάδα εμπεριέχονται ακόμη, οι: Μπασδέκη Ευαγγελία και Χανιώτη Δήμητρα. Το “πέπλο” είναι ένα εικαστικό έργο της ομάδας Penelope’s web το οποίο δημιουργήθηκε το 2019 από τις Beskida Kraja, Margarita Petrova, Dimitra Chanioti και Clio Evi. Το πέπλο ως δισυπόστατο σύμβολο μέσα από την ιστορικότητα της σημειολογίας του, από την στιγμή του γάμου της γυναίκας, ενσωμάτωνε τη ζωή και το θάνατο μαζί, αφού το ίδιο εκείνο νυφικό πέπλο θα γίνονταν αργότερα, σάβανο. Από την αρχαιότητα συμβόλιζε την αγνότητα, τα νιάτα, τη σύνεση και τη μετριοφροσύνη. Μεταγενέστερα, την υποταγή και την προστασία από το κακό μάτι ή τα κακά πνεύματα. Συνήθιζαν να το φορούν οι νύφες για να διώχνουν το κακό μάτι και τη γρουσουζιά όσων τις έβλεπαν και τις ζήλευαν αλλά αποτελούσε και ένα είδους κάλυπτρου. Τα ετερόκλιτα αντικείμενα που συνθέτουν το έργο σχετίζονται άμεσα με την γυναικεία υπόσταση και το θηλυκό στοιχείο. Κοριτσίστικες κούκλες και παιχνίδια, πεταλούδες, κοσμήματα, κουφέτα, νήματα, καρδιές, μιλούν για ιστορίες της παιδικής ηλικίας, του γάμου και της μητρότητας.

Μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παρευρέθηκαν από τις συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες οι: Άρτεμις Αλκαλάη, Ιφιγένεια Σδούκου, Θεοδώρα Τσιάτσιου, Μαρία Λαγού, Bskidja Kraja.

Οι καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι:

Άρτεμις Αλκαλάη, Άντα Αναστασέα, Βίκυ Βασιλείου, Πέννυ Γκέκα, Μάρθα Δημητροπούλου, Μπέτυ Ζέρβα, Μαίρη Ζυγούρη, Αικατερίνη Κανακάκη, Μαριγώ Κάσση, Μαρία- Μαρίκα Κοένινγκ, Beskida Kraja, Ευδοκία Κύρκου, Εύη Κυρμακίδου,  Μαρία Λαγού, Μάρω Μιχαλακάκου, Ευαγγελία Μπασδέκη, Βίκη Μπέτσου, Ιωάννα Μύρκα, Μαργαρίτα Πέτροβα, Σπυριδούλα Πολίτη,  Άρτεμις Ποταμιάνου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Ιφιγένεια Σδούκου, Φανή Σοφολόγη, Ελευθερία Στόϊκου,  Θεοδώρα Τσιάτσιου, Έφη Φουρίκη, Δήμητρα Χανιώτη, Θάλεια Χιώτη και Penelope’s Web.