Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, αφιέρωμα στον Κορεάτικο Κινηματογράφο σε συνεργασία με την πρεσβεία της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα και την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.Το αφιέρωμα θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας –Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών οι οποίες παραχωρήθηκαν από την Πρεσβεία της Κορέας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Τρίτη 23 /02 19:00 προβολή της ταινίας Front Line, 133 min. Πριν από την προβολή η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και η διεύθυνση της Δημοτικής Πινακοθήκης θα υποδεχθούν εκπροσώπους της Κορεάτικης Πρεσβείας οι οποίοι αφού ξεναγηθούν στους χώρους της Πινακοθήκης θα προλογίσουν την ταινία.
Στη συνέχεια στο φουαγιέ της Πινακοθήκης θα εκτεθούν προϊόντα της Νότιας Κορέας σε μια κίνηση της Πρεσβείας να γνωρίσουν οι προσκεκλημένοι και οι θεατές, συνήθειες της χώρας τους.
Την Τετάρτη 24/02 το αφιέρωμα θα συνεχισθεί με την προβολή δύο ταινιών μεγάλου μήκους. Πρόκειται για τις ταινίες : 18:30 Shiri 125 min. και 20:30 Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004)140΄. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ / artfools Λάρισας, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει την στήριξη του Δήμου Λαρισαίων, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Erasmus + , ΤΕΙ Θεσσαλίας και Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Συνεργάζονται οι φορείς: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας
MUNICIPALITY OF LARISSA-MUNICIPAL ART GALLERY-G.I. KATSIGRAS MUSEUM
Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» art club of larissa “8”
Κινηματ/κή Λέσχη Λάρισας cinematography club of larissa
Eταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών Greek Directors Guild
Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας/CulturalEducationalCenterof Larissa.
Λογοτεχνικό περιοδικό «Θράκα» literary magazine “ Thraka “