
Κάθε χρόνο, η βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου τιμάται με ξεχωριστές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα. Φέτος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Από τον Όλυμπο στο Κύμα», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, προσκαλεί το κοινό σε μια μαγευτική μουσική βραδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα με τίτλο «Ποίηση και Ελληνικό Τραγούδι: Το Κερδισμένο Στοίχημα», ένα αφιέρωμα στη βαθιά σχέση της μουσικής με τον ποιητικό λόγο.
Μαζί του, οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης, καθώς και ο εντυπωσιακός νέος σολίστας Βασίλης Κορακάκης, υπό τη διεύθυνση της δεκαμελούς ορχήστρας του συνθέτη, θα ερμηνεύσουν εμβληματικά λαϊκά και κλασικά τραγούδια.
Το «Κερδισμένο Στοίχημα» είναι μια αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε: Πώς μέσα από το τραγούδι, οι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν να μετατρέψουν την ποίηση — ακόμη και διεθνή — σε λαϊκή έκφραση, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξαν τον απλό λαϊκό στίχο σε υψηλή τέχνη, ισάξια της μεγάλης κλασικής ποίησης.
Η μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου στέκεται επάξια δίπλα στους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Μαμαγκάκης και λίγων ακόμη συγχρόνων μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκθεσιακοί χώροι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, ενώ το ανακαινισμένο καφέ Arthouse#83 στον εξωτερικό χώρο θα διαθέτει ποτά και αναψυκτικά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.