Εγκαινιάζεται τη Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 19:30, στο αίθριο του 1ου ορόφου της Πινακοθήκης, η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Τα χρώματα σε νέες περιπέτειες…». Θα περιλαμβάνει περί τα 300 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι, κάρβουνο και χρώμα, παιδικές ζωγραφιές με μολύβι, χρώμα και διάφορες τεχνικές) και κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα).

Η φαντασία, απαραίτητο εργαλείο των μικρών δημιουργών, συναντάται με την αισθητική που καλλιεργείται μέσω της εκπαίδευσης στο Ελεύθερο Εργαστήρι για να δώσει θαυμαστά αποτελέσματα στα έργα των παιδιών.

Η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων με όχημα την άσκηση στην παρατήρηση, την έρευνα και τον πειραματισμό αντικατοπτρίζεται στις σχεδιαστικές και χρωματικές συνθέσεις των εφήβων με στόχο την αναγωγή των πρακτικών αυτών και στις προσωπικές αναζητήσεις των  μαθητών.

Αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών για έκφραση μέσα από την καλλιτεχνική εμπειρία στέκονται οι καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου, απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών. Φέτος συμμετέχουν: Ανδρεάδη Λάγια, Γκουντουβά Μαριάννα, Δημοπούλου Μαρίλια, Ζησοπούλου Μαρία, Καλαμάρας Γιώργος, Μουτουσίδης Θάνος, Οικονόμου Δήμητρα, Παπαναστασίου Σίσσυ.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις βαθμίδες σπουδών του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Η είσοδος ελεύθερη.