Νέα - Ανακοινώσεις

«Μια Κυριακή στο μουσείο...αλλιώς!»

25-02-2017 11:00

Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11:30

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν προβολών βραβευμένων κινηματογραφικών έργων για παιδιά στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο «Μια Κυριακή στο μουσείο...αλλιώς!». Το πρόγραμμα, που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο, έχει σαν στόχο την παρουσίαση, με ελεύθερη είσοδο, στα παιδιά της πόλης ταινιών υψηλής ποιότητας, που έχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ και θεματογραφούν όψεις της παιδικής ηλικίας, ώστε η επαφή με το μουσείο να βιώνεται με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11:30 θα προβληθεί η κινέζικη ταινία «Ο βασιλιάς των μασκών», κατάλληλη για παιδιά από 9 ετών.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης: τηλ. 2410-672499, 621205 (πρωινές ώρες).

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 11:30

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ  «Ο βασιλιάς των μασκών» (The King of masks) του Wu Tianming.

Μια συγκινητική και γεμάτη ζεστασιά ταινία. Fiction, έγχρωμο, διάρκεια 101’, Κίνα, 1996. Κατάλληλη για παιδιά ετών 9+.

Ο βασιλιάς των μασκών είναι ένας ηλικιωμένος πλανόδιος καλλιτέχνης, δάσκαλος της τέχνης της όπερας των Σιτσουάν στην πολύ γρήγορη εναλλαγή μασκών, ώστε να φαίνεται σαν μαγικό κόλπο. Έχει χάσει τον μοναχογιό του πριν καιρό και αναζητά έναν κληρονόμο, όχι μόνον για τον εαυτό του αλλά και για την τέχνη του. Η παράδοση απαιτεί η τέχνη να κληροδοτηθεί σε απευθείας απόγονο και μόνον σε αγόρι, όχι στον οποιονδήποτε και ποτέ σε κορίτσι. O βασιλιάς των μασκών παίρνει στο σπίτι του τον Ντόγκι και μια σχέση τρυφερής φιλίας αναπτύσσεται ανάμεσα στον ηλικιωμένο άντρα και το μικρό αγόρι. Όταν ο άντρας ανακαλύπτει ότι ο Ντόγκι τελικά είναι κορίτσι... διώχνει το μικρό παιδί. Όμως έπειτα πείθεται, κρατά την Ντόγκι που δεν έχει κανέναν να την φροντίσει, μαζί του και ξεκινούν οι προπονήσεις στα ακροβατικά κόλπα. Μια μέρα η Ντόγκι βρίσκει ένα αγόρι που το έχουν απαγάγει γκάγκστερς, και χαίρεται, διότι επιτέλους ο παππούς θα έχει αρσενικό κληρονόμο! Όμως το αγόρι αυτό είναι γιος μιας πλούσιας οικογένειας. Και έτσι ξεκινά η μεγάλη περιπέτεια...

Ο σκηνοθέτης της ταινίας θεωρείται μέντορας της περίφημης τέταρτης γενιάς των κινέζων κινηματογραφιστών. Η εταιρία παραγωγής της ταινίας είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ταινιών του κόσμου με κατά μέσο όρο πενήντα ταινίες το χρόνο.

Οι μικροί επισκέπτες της Πινακοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτή την «παραβολή πάνω στην τέχνη και την εξουσία, την ελευθερία και την παράδοση», όπως χαρακτηριστικά έγραψε για το έργο η γαλλική Le Monde, το οποίο έχει κερδίσει 19 βραβεία σε φεστιβάλ.

Πίσω

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

17-04-2018 07:33

Ανοιχτή ξενάγηση ελεύθερη για το κοινό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή22 Απριλίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι στο πλαίσιο της έκθεσης “Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44” που φιλοξενείται στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα από τον επιμελητή της έκθεσης Γιάννη Μπόλη, Ιστορικό της Τέχνης – Επιμελητή ΚΜΣΤ και στην έκθεση φωτογραφιών "Οι πλημμύρες της Λάρισας - Η περίπτωση του 1883” από μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα …

16-04-2018 07:26

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση*,θα προβληθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, το αριστουργηματικό φιλμ του Πίτερ Γκρίναγουέϊ Ρέμπραντ: Νυχτερινή Περίπολος (Ώρα Προβολής: 20:30, Είσοδος ελεύθερη).

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso