Νέα - Ανακοινώσεις

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «FASHION NOW»

27-01-2017 11:00

Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 19:00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «FASHION NOW»

Την Κυριακή στις 29 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ. «ζωντανεύει» ξανά η έκθεση «Fashion Now» στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Πρόκειται για μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που παντρεύει την αισθητική απόλαυση με το βίωμα, ενώ για πρώτη φορά ο αίθριος χώρος του μουσείου αποκτά συμβολική σημασία, συνομιλεί με την εννοιολογική υπόσταση των έργων και ενισχύει την εμπειρία του θεατή.

Στόχος της έκθεσης είναι να προσελκύσει και να προβληματίσει το κοινό της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, παρουσιάζοντας ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο «Τη σχέση Μόδας και Μουσείου», θέτοντας το επίκαιρο ερώτημα: «Είναι η μόδα τέχνη»; Και αν ναι θα έπρεπε να εκτίθεται στα μουσεία; ΠΏς ορίζουμε τι είναι τέχνη και τι είναι μόδα ;

H έκθεση «Fashion Now» επιχειρεί να τραβήξει μια νοητή γραμμή ανάμεσα τους, ακροβατώντας ανάμεσα σε δυο συγγενικές έννοιες που συνομιλούν, συνυπάρχουν και παράλληλα εξελίσσονται.

Το  «Fashion Now» είναι μόλις η δεύτερη έκθεση μ’ αυτή τη θεματολογία στην Ελλάδα, με την πρώτη να  έχει πραγματοποιηθεί το 2014 στο μουσείο Μπενάκη.

Το Θεσσαλικό μπαλέτο πλαισιώνει την έκθεση με την εντυπωσιακή χορογραφία “Vogue”, μεταφέροντας στο κοινό την αίσθηση μιας φωτογράφισης μόδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η χορογραφία φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου, Γκες Μίχωφ.

Για την υλοποίηση της έκθεσης συνεργάστηκαν για πρώτη φορά, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας 8, το Θεσσαλικό Μπαλέτο και η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας.

Εκθέτουν οι: Ιωάννης Ρουμελιώτης, Orphans 1618, Ιφιγένεια Σδούκου, Ιωάννα Τερλίδου, Βιβή Τσιόγκα, Μαρία Παπαδημητρίου, Ελένη Ψύρρα, Φώτιος Μπάλας, Δήμητρα Εξάρχου, Ζωή Ζηπέλα, Ναπολεάνα Νανούλη, Κατερίνα Ξυπολίτου, Ζωή Σεϊτάνη, Ραφαήλ Καστερούδης, Χριστίνα Ρουβολή, Κλειώ Παπαϊωάννου, Σύνθια Γεροθανασίου, Μαρία Γαλαζούλα

Η επιμέλεια και ο συντονισμός της έκθεσης είναι της Αντιγόνης Καψάλη.

Την ίδια μέρα, θα ακολουθήσει διάλεξη της Κοινωνιολόγου τέχνης, Χρύσας Δραντάκη με θέμα:

«Τέχνη και Μόδα: Μια αμφίδρομη σχέση»


Με αφορμή την έκθεση «Fashion Now» θα γίνει συλλογή ειδών ατομικής ανάγκης που θα προσφερθούν στο κατάστημα κράτησης Λάρισας για την κάλυψη αναγκών των απόρων κρατουμένων. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι τα εξής:

Φανέλες, κάλτσες, χαρτιά υγείας, σαπούνια, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, ξυραφάκια, σκόνες πλυσίματος στο χέρι, τηλεκάρτες των 4€.

Η συγκέντρωση υλικών θα γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Πίσω

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

17-04-2018 07:33

Ανοιχτή ξενάγηση ελεύθερη για το κοινό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή22 Απριλίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι στο πλαίσιο της έκθεσης “Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44” που φιλοξενείται στο αίθριο του ισογείου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα από τον επιμελητή της έκθεσης Γιάννη Μπόλη, Ιστορικό της Τέχνης – Επιμελητή ΚΜΣΤ και στην έκθεση φωτογραφιών "Οι πλημμύρες της Λάρισας - Η περίπτωση του 1883” από μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα …

16-04-2018 07:26

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση*,θα προβληθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, το αριστουργηματικό φιλμ του Πίτερ Γκρίναγουέϊ Ρέμπραντ: Νυχτερινή Περίπολος (Ώρα Προβολής: 20:30, Είσοδος ελεύθερη).

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso