Νέα - Ανακοινώσεις

«Η Μνήμη της Πόλης» εκτίθεται στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης

04-12-2018 09:42

Μετά τη λήξη της, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα εκτίθενται οι φωτογραφίες της έκθεσης «Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44» από το αρχείο του Βύρωνα Μήτου, της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τάκη Τλούπα.

Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον Οκτώβρη του 2017 και διήρκεσε έως τον Νοέμβρη του 2018, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της πόλης από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής. Πλήθος επισκεπτών και κυρίως μαθητών επισκέφθηκαν την έκθεση όλο αυτό το διάστημα με μεγάλο ενδιαφέρον. Διοργανώθηκαν ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό και εκπαιδευτικές περιηγήσεις για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων. Τις ξεναγήσεις ανέλαβαν μέλη της Φωτοθήκης του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας.

Επίσης, τον Οκτώβρη του 2018 παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα το ομώνυμο λεύκωμα «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941 – 44» υπό την επιμέλεια της ομάδας της Φωτοθήκης Λάρισας. Το λεύκωμα πωλείται από το Πωλητήριο του μουσείου.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα μπορούν πλέον να περιηγούνται στις μνημειακές φωτογραφίες της έκθεσης, οι οποίες μετά την ολοκλήρωσή της, έχουν αναρτηθεί έξω από τη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Πίσω

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

04-12-2018 09:42

Μετά τη λήξη της, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα εκτίθενται οι φωτογραφίες της έκθεσης «Η μνήμη της πόλης- Λάρισα-Κατοχή-Απελευθέρωση 1941-44» από το αρχείο του Βύρωνα Μήτου, της συλλογής της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Ζαμπερίν και  της συλλογής Τάκη Τλούπα.

Διαβάστε περισσότερα …

03-12-2018 20:17

Παρατείνεται, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, η έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί» έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso