Νέα - Ανακοινώσεις

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ «Το ταξίδι των χρωμάτων»

18-05-2017 11:00

Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19:00

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα, στο αίθριο της Πινακοθήκης, η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι των χρωμάτων». Θα περιλαμβάνει περί τα 300 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα και διάφορες τεχνικές) και κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα).
Το Ελεύθερο Εργαστήρι, πιστό στην παράδοσή του, οργανώνει εκθέσεις με σημείο αναφοράς την πρωτοτυπία, τεκμηριώνοντας τη θέση του που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο. Ο επισκέπτης στέκεται εκστατικός μπροστά στην παιδική ευρηματικότητα. Η δροσερή ματιά των παιδιών και η –συχνά ανατρεπτική- τους ερμηνεία δίνει μέσα από τα έργα τους μαθήματα εικαστικής αμεσότητας και ειλικρίνειας. Είτε πλάθουν με το χρωστήρα τους, είτε με το κάρβουνο ή τον πηλό, χτίζουν μια πραγματικότητα του ονείρου, έναν κόσμο διόλου ζοφερό, προτιμότερο, ίσως, από τον αληθινό. Και, ίσως, αυτό ν’ αποτελεί το καταφύγιο των παιδιών αλλά, γιατί όχι, και των μεγάλων.
Οι καθηγητές του Ελεύθερου Εργαστηρίου, απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών, οι περισσότεροι με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία των εικαστικών είναι αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών του για έκφραση μέσα από την καλλιτεχνική εμπειρία. Φέτος συμμετέχουν: Αναστασοπούλου Ελένη, Βάνης Νίκος, Γιαλαμά Νατάσα, Γκουντουβά Μαριάννα, Ζηπέλα Ζωή, Καλαμάρας Γιώργος, Καψάλη Αντιγόνη, Λάσκαρης Χρήστος, Μπέης Γιάννης, Φαλιάγκας Θανάσης.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις βαθμίδες σπουδών του Ελεύθερου Εργαστηρίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Πίσω

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

13-07-2018 07:00

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στις 7 μ.μ. στο αίθριο του ισογείου η έκθεση με τίτλο «190 Χρόνια Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων».

Διαβάστε περισσότερα …

03-07-2018 09:22

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ανακοινώνει ότι θα προβεί στην προμήθεια και τοποθέτηση νέας ξυλείας στα παγκάκια του περιβάλλοντος χώρου της με τη διαδικασία της συλλογής προσφορών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σχετικές κλειστές προσφορές.

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso