Νέα - Ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξεναγήσεις σχολείων στο πλαίσιο της έκθεσης "Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς"

11-02-2019 14:00

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, και παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα». Η έκδοση του συνοδευτικού καταλόγου έγινε με την ευγενική χορηγία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης.
Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις απευθύνονται σε μαθητές Ε’–ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και πραγματοποιούνται από τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, στην ιδιωτική συλλογή από εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια και φωτογραφίες περιοχών της Θεσσαλίας του Γαλερίδη. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και χρωμολιθόγραφες, οι οποίες ‘ταξιδεύουν’ τους επισκέπτες εκατό και πλέον χρόνια πίσω, σε μια πόλη ονειρική και σε περιοχές τόσο κοντινές, αλλά και τόσο άγνωστες σήμερα.
Επίσης, υλοποιείται μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για μικρότερα παιδιά. Συγκεκριμένα μαθητές από Α’ έως Δ’ Δημοτικού γνωρίζουν και εξοικειώνονται με τις όψεις του τοπίου της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας στις αρχές και τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, μέσα από περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο αλλά και βιωματικά με την επιζωγράφιση επιστολικών δελταρίων. Επιπροσθέτως, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να συνεχίσουν την εκπαιδευτική δράση και στη σχολική τάξη με ποικίλους τρόπους που προτείνονται από το επιστημονικό προσωπικό της Πινακοθήκης.
Πληροφορίες:
Ημερομηνίες υλοποίησης: έως Παρασκευή 31 Μαΐου 2019
Διάρκεια: 1 ώρα
Ομάδα μαθητών:
α) Α’ έως Δ’ Δημοτικού για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
β) Ε’–ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου για τις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις
Αριθμός παιδιών: 25 μαθητές
Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410-621205 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00–13:00).
Σχεδιασμός–υλοποίηση: Φωτοθήκη Λάρισας, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Μαρία–Σοφία Χαρισμανίδου, Γιάννης Χριστάκης

Πίσω

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

18-02-2019 11:19

Ανοιχτή προβολή της ταινίας USSAK του Κυριάκου Κατζουράκη διοργανώνεται την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με ελεύθερη είσοδο.

Στο φουαγιέ θα εκτίθεται το storyboard της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα …

18-02-2019 11:15

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο «Αναφορά στη Γκουέρνικα».

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

icom

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso