Καλλιτεχνική Επιτροπή

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

ΓΛΥΠΤΗΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1963. Παρακολούθησε Γλυπτική στην ACCADEMIA DI BELLE ARTI στην Φλωρεντία το 1983 με καθηγητή τον G. CARPIGIANNI.

Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας από το 1984 μέχρι και το 1989,

με δασκάλους, στην Γλυπτική τον  Γ.Νικολαίδη και βοηθό τον  Θ. Παπαγιάννη  ,στην Σκηνογραφία τον Β.Βασιλειάδη, στην Ιστορία της Τέχνης την Λαμπράκη Πλάκα, Φιλοσοφία της Τέχνης τον Π. Χριστοδουλίδη, Ιστορία της Αρχιτεκτονικής τον Γ.Κονταράτο και Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό τον Καυταντζόγλου και Ψυχολογία Παιδαγωγικά τον  Αφεντάκη.  Αποφοίτησε  με  Αριστα 30/30 το 1989.

Παρουσίασε τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζεί  και 

 

ΧΡΥΣΑ ΔΡΑΝΤΑΚΗ

Κοινωνιολόγος Τέχνης

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1956. Είναι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Παντείου Σχολής (1980) και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (DEA) Κοινωνιολογίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (1984-86) του Παρισιού. Κατέχει επίσης Πιστοποιητικό Σπουδών, τριετούς φοίτησης, στην Ιστορία της Τέχνης της Σχολής του Λούβρου του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας (1881-84).

Από το 2011 είναι προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΝΠΔΔ του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του καλλικρατικού Δήμου (τομείς Μουσικής, Χορού, Εικαστικών, Κινηματογράφου, Εκδηλώσεων, Θεάτρου).

Ετοιμάζει, εντός του έτους, την κατάθεση  της διδακτορικής της διατριβής στον Τομέα της  Κοινωνιολογίας  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.

Mαθήτευσε  στον  Αντώνη  Απέργη. Είναι απόφοιτη του PIERCE COLLEGE, του ECOLE  CANTONALE  DART  DE  LAUSANNE  ( ΕΛΒΕΤΙΑ ) Diplôme en Art et Science « Ζωγραφική – Χαρακτική »  (mention excellent). Καθηγητές : Jean  François  Reymond , Pierre  Chevaley , Alberto  Tognola. , Diplôme de Maîtrise  « Καλλιτεχνικό  Βιβλίο - Χαρακτική »  (mention excellent). Καθηγητές :  Leon  Prebandier , Jean  François  Reymond , Siro  De  Luca.

UNIVERSITÉ  DE  LAUSANNE – ECOLE  CANTONALE  D’ ART  DE  LAUSANNE  «Δίπλωμα  Μουσειολογίας » Καθηγητής : Michel  Thevoz , dir. «Musée d’ art  Brut».

ΒΡΑΒΕΙΑ

      1989 : « PRIX  ABRAHAM  BOSSE » , βραβείο  χαρακτικής  , Ελβετία.

      1989 : « PRIX  DE  GRAVURE  SUR  CUIVRE » (οξυγραφία) της  Ecole  Cantonale d’ Art de Lausanne.

      1990 : Το  Α! βραβείο  ζωγραφικής  του Επιμελητηρίου  Γλυπτών, Ζωγράφων  και  Αρχιτεκτόνων  της  Ελβετίας.

      1990 : « PRIX  DE  PHOTOGRAPHIE » της  Ecole  Cantonale d’ Art de Lausanne.

      1991 : « PRIX  DU  VERSAU » , βραβείο  καλλιτεχνικής  επιμέλειας  βιβλίων, Maison  Roth  et  Sauter, Ελβετία.

 

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΓΛΥΠΤΗΣ   ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1953 και σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, την περίοδο 1972 – 1977, με καθηγητή τον Γ. Παππά , ενώ φοιτούσε και στο εργαστήριο ζωγραφικής του  Ν. Νικολάου . Μετά την αποφοίτησή του από την ΑΣΚΤ , συνέχισε  τις σπουδές του στην Εcole des Beaux Arts του Παρισιού, από το 1977 έως το 1979. Γλύπτης και ζωγράφος, έχει ασχοληθεί συστηματικά και με τον σχεδιασμό κοσμημάτων.

Παρουσίασε το έργο του σε Ατομικές Εκθέσεις καθώς  και σε πολλές Ομαδικές.

Έργα  του  βρίσκονται  σε  ιδιωτικές συλλογές  και σε  Δημόσιους χώρους.

Το 2003 και σε συνεργασία με την Γλύπτρια Θεοδώρα Βουτσινά  έλαβε το Α’ Βραβείο για την Αισθητική Παρέμβαση του Σταθμό του ΗΣΑΠ στην  Κηφισιά.

 

ΣΔΟΥΚΟΥ  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1981-1985), Τμήμα ζωγραφικής, εργαστήριο pr. Giulietti,   Τμήμα χαρακτικής, εργαστήριο dir. Vigiano,  Εργαστήρι Β. Βλαχόπουλου Αθήνα (1980-81).

Διδασκαλία εικαστικών μαθημάτων στη Β/βάθμια εκπαίδευση από το 1987

Εικονογράφηση παιδικών βιβλίων «Τα Ευτυχισμένα Κολυμπρίν», «Σ’ ένα δάσος μια φορά…», «Το λιονταράκι που δεν είχε χαίτη» Εκδόσεις Ανέμη, Εξώφυλλα δίσκων, αφίσες.

Παρουσίασε τη δουλειά της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

18-05-2017 11:00

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα, στο αίθριο της Πινακοθήκης, η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι των χρωμάτων».

Διαβάστε περισσότερα …

29-04-2017 11:00

Λόγω της αυξημένης ζήτησης του κοινού, παράταση παίρνει η «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα», έως την Κυριακή 14 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Ανοιχτή ξενάγηση στο κοινό θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ειρήνη Οράτη την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 20:00.

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso