Εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης «Σπουδή στην Οδύσεια»

Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 20:00

Συνεχίζεται η αφιερωματική έκθεση «Σπουδή στην Οδύσεια», η οποία φιλοξενείται στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό kaplanon art. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού του «Έτους Νίκου Καζαντζάκη», όπως έχει ανακηρυχθεί το έτος 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού με την αφορμή της συμπλήρωσης 60 χρόνων από το θάνατό του. Σκοπός της ομαδικής έκθεσης είναι η ποικιλότροπη αποτύπωση της εμβληματικής μορφής του Ν. Καζαντζάκη, αλλά και η συμβολή στην προβολή του έργου του μέσα από τη ματιά των σύγχρονων δημιουργών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 20:00 ένα τρίπτυχο αφιέρωμα από του Ενεργούς Πολίτες Λάρισας στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

«Γέφυρες Τέχνης» με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Πέμπτη 18 Μαΐου και Παρασκευή 19 Μαΐου στις 20:30

Το αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και το Small Museum of ART του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, με τίτλο «Γέφυρες Τέχνης», θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Μαΐου, σπουδαία χαρακτικά από τη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα θα «ταξιδέψουν» αυτή τη φορά για τις φυλακές, όπου θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Γέφυρες Τέχνης» στο μικρό μουσείο που λειτουργεί από πέρυσι στο Σχολείο των φυλακών, και το οποίο είναι προσβάσιμο σε κάθε επισκέπτη της φυλακής. Παράλληλα την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 20:30 έκθεση με έργα των φυλακισμένων θα εγκαινιαστεί στην Πινακοθήκη.

 

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Κόκκινη Αμερική: Έλληνες μετανάστες και το όραμα ενός Νέου Κόσμου 1900 – 1950»

Πέμπτη 11 Μαΐου στις 20:00

Παρουσίαση του βιβλίου «Κόκκινη Αμερική: Έλληνες μετανάστες και το όραμα ενός Νέου Κόσμου 1900 – 1950» του κ. Κωστή Καρπόζηλου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ίδιος ο συγγραφέας και ο  παιδίατρος-ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής και επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Σκεντέρης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Έφη Τουφεξή.

Δωρεάν προβολή για παιδιά της ταινίας «Ο Ψύλλος»

Κυριακή 7 Μαΐου στις 11:30

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Κυριακή στο μουσείο...αλλιώς!», κατά το οποίο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα προβάλλονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ταινίες για παιδιά με ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί  η ελληνική ταινία «Ο Ψύλλος» για παιδιά από 6 ετών.

Δωρεάν προβολή για παιδιά της ταινίας «Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού»

Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:30

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Κυριακή στο μουσείο...αλλιώς!», κατά το οποίο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα προβάλλονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα ποιοτικές ταινίες για παιδιά με ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί  η δανέζικη ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού» των Jannik Hastrup και Flemming Quist Moller, για παιδιά από 3 ετών. Κινούμενα σχέδια, Fiction, έγχρωμο, διάρκεια 75’, Δανία, 2014.

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

18-05-2017 11:00

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα, στο αίθριο της Πινακοθήκης, η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι των χρωμάτων».

Διαβάστε περισσότερα …

29-04-2017 11:00

Λόγω της αυξημένης ζήτησης του κοινού, παράταση παίρνει η «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα», έως την Κυριακή 14 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Ανοιχτή ξενάγηση στο κοινό θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ειρήνη Οράτη την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 20:00.

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso