Διαστάσεις Ψυχανάλυσης και Κινηματογράφου στο έργο του Ιερώνυμου Μπος

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Την Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και στο πλαίσιο του προγράμματος Το Σινεμά των Εκαστικών: Αγωνία και Έκσταση, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα  «Διαστάσεις ψυχανάλυσης και κινηματογράφου στο έργο του Ιερώνυμου Μπος».

Εκδήλωση και ανοιχτή ξενάγηση στο πλαίσιο της έκθεσης «ΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ (1930-1984): 33 χρόνια σιωπηλής “παρουσίας”»

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για την έκθεση «ΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ (1930-1984): 33 χρόνια σιωπηλής “παρουσίας”», η οποία παρουσιάζεται στην Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με τίτλο «Άνθρωπος – Aστικό Τοπίο – Πολιτική, ένα διαδραστικό τρίπτυχο στο εικαστικό έργο του Λουκά Βενετούλια», την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Δωρεάν προβολή ταινίας "Μικελάντζελο: Αγωνία και Έκστασις"

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στις 8 μ.μ.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στις 8 μ.μ. η ώρα θα προβληθεί το αριστουργηματικό φιλμ "Μικελάντζελο: Αγωνία και Έκστασις" με ελεύθερη είσοδο. Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Το σινεμά των Εικαστικών (επιλογή ταινιών – επιμέλεια: Νίκος Αρτινός), το οποίο υλοποιείται με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού από πέρυσι, και το οποίο περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες που έλκουν τη θεματολογία τους από τις εικαστικές τέχνες.

Παρουσίαση βιβλίου "Η Προίκα" της Μιράντας Σοφιανού και Φωτεινής Στεφανίδη

Τρίτη 30 Ιανουαρίου ώρα 19:00 μ.μ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο – Γ.Ι Κατσίγρα, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας παρουσιάζουν παρουσιάζουν τα βιβλία της Μιράντας Σοφιανού και Φωτεινής Στεφανίδη “Η Προίκα”, “Ο παππούς μου ο Φάχρη” της Μιράντας Σοφιανού καθώς και την Ποιητική Συλλογή της “Το Νήμα Βαστάει Γερά” και “Φούγκα σε Χρώμα Κόκκινο”.

 

Παρατείνεται έως την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η έκθεση «ΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ (1930-1984): 33 χρόνια σιωπηλής ‘παρουσίας’

Παρατείνεται έως την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, μετά το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού, η έκθεση «ΛΟΥΚΑΣ ΒΕΝΕΤΟΥΛΙΑΣ (1930-1984): 33 χρόνια σιωπηλής ‘παρουσίας’» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. 

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

20-02-2018 07:51

Την Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – ΜουσείουΓ.Ι. Κατσίγρα και στο πλαίσιο του προγράμματος Το Σινεμά των Εκαστικών: Αγωνία και Έκσταση, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Διαστάσεις ψυχανάλυσης και κινηματογράφου στο έργο του Ιερώνυμου Μπος».

Διαβάστε περισσότερα …

02-02-2018 10:26

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, έχοντας ως βασικό σκοπό και στόχο τη διάδοση των εικαστικών τεχνών αλλά και τη συνεργασία, την αξιοποίηση και την προβολή του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικούαπευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε νέους Θεσσαλούς εικαστικούς, πτυχιούχους Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ατομική έκθεση με επιμέλεια στο αίθριο του πρώτου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, να αποστείλουν φωτογραφικό υλικό των έργων τους και το βιογραφικό τους στο e-mail: info@katsigrasmuseum.gr

Πληροφορίες: 2410-672499

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso