Αίθριο

Έκθεση Παιδικών και Εφηβικών Τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου "Η Παλέτα των Χρωμάτων"

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στις 19:00

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στις 19:00 εγκαινιάζεται στο αίθριο του 1ου ορόφου η ετήσια έκθεση ζωγραφικής & κεραμικής των Παιδικών και Εφηβικών Τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο Η Παλέτα των Χρωμάτων!

Για ακόμα μία χρονιά μία πανδαισία χρωμάτων θα κατακλύσει το αίθριο του 1ου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης από τα δημιουργήματα των μαθητών του Εργαστηρίου που θα εκθέσουν σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα και διάφορες τεχνικές καθώς και διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα, όλα αποτέλεσμα της ξεχωριστής τους δημιουργικότητας. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και εκφράστηκαν με τον πιο γόνιμο τρόπο. Ζωγράφισαν αποτυπώνοντας τα συναισθήματα τους, τις σκέψεις τους και τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο γύρω τους, προσπαθώντας είτε απλά να εκφραστούν είτε να επικοινωνήσουν αποκρυσταλλώνοντας έντονα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει και ο Picasso «Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει έτσι ενώ μεγαλώνει».

Με την παρούσα έκθεση αναδεικνύεται η μοναδικότητα της παιδικής τέχνης και υπογραμμίζεται ο σημαντικός ρόλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου που από το 1986 κατέχει έναν πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο διαδίδοντας τις εικαστικές τέχνες και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.

Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών στέκονται πάντα οι δάσκαλοι του Ελεύθερου Εργαστηρίου με την πολύχρονη εμπειρία τους. Φέτος συμμετέχουν : Γκουντουβά Μαριάννα, Γούλα Μαρίνα, Δημοπούλου Μαρίλια, Καλαμάρας Γιώργος, Οικονόμου Δήμητρα, Ρασάïκου Δήμητρα.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις βαθμίδες σπουδών του Ελεύθερου Εργαστηρίου.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στις 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Είσοδος ελεύθερη

Πίσω

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

18-02-2019 11:19

Ανοιχτή προβολή της ταινίας USSAK του Κυριάκου Κατζουράκη διοργανώνεται την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με ελεύθερη είσοδο.

Στο φουαγιέ θα εκτίθεται το storyboard της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα …

18-02-2019 11:15

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Κυριάκου Κατζουράκη με τίτλο «Αναφορά στη Γκουέρνικα».

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

icom

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso