Φουαγιέ Αμφιθεάτρου

Έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας παρουσιάζεται στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Πρόκειται για αρχειακό υλικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας, το οποίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των Ελλήνων της Μ. Ασίας.

Αναμνηστικές οικογενειακές φωτογραφίες, γαμήλιες φωτογραφίες ζευγαριών, φωτογραφίες για συνοικέσια, πορτρέτα ανθρώπων όλων των ηλικιών, στιγμές και δραστηριότητες της ζωής, φωτογραφίες με στρατιώτες κ.ά., ανασυνθέτουν την εικόνα της καθημερινότητας στις αλησμόνητες πατρίδες και στη μετέπειτα ζωή των προσφύγων. Η έκθεση φωτογραφίας αποθησαυρίζει τη ζωή των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τη Σμύρνη, το Μιστί, τη Σεβάστεια, το Σεβδίκιοϊ, την Κερασούντα κ.α. πριν το 1922 αλλά και αργότερα, όταν εγκαταστάθηκαν στη Μυτιλήνη, στη Καισαριανή, στην Αμερική και αλλού. Στα ντοκουμέντα της έκθεση περιλαμβάνονται μάλιστα φωτογραφίες από την εγκατάσταση και τη ζωή της πρώτης γενιάς προσφύγων στη Γιάννουλη Λάρισας.

Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ με θέμα «Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού» στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00, 18:00-21:00

Σάββατο-Κυριακή 10:00-14:00

Πίσω

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Μόνιμη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

15-01-2019 12:41

Παρατείνεται η έκθεση «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο αίθριο του 1ου ορόφου. Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβρη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων για την Απελευθέρωση της πόλης από τις κατοχικές δυνάμεις, παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας.

Διαβάστε περισσότερα …

15-01-2019 10:45

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ένα αλλιώτικο σπίτι…σαν παραμύθι!» της Μαρίας Αράπκουλε διοργανώνεται το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 18:00 από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, το Κέντρο Πολιτισμού «Υπατία» Λάρισας και το βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Παραμύθι. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που μιλά με συμβολικό τρόπο για την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης».

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso