Φουαγιέ Αμφιθεάτρου

«Επιλογές από τη συλλογή του Ελεύθερου Εργαστηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα»

Από 1η Σεπτεμβρίου 2017

Μετά την έκθεση συλλεκτικής αφίσας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα που σύντομα θα παρουσιαστεί και σε άλλες δομές της πόλης εγκαινιάζεται από 1η Σεπτεμβρίου στον χώρο του νέου καφέ της Πινακοθήκης έκθεση με έργα από το Ελεύθερο Εργαστήριο των παιδικών και εφηβικών τμημάτων της Πινακοθήκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ανά θεματικές διαφορετικών χρονολογιών χαρακτηριστικά της δημιουργικής πορείας του Ελεύθερου Εργαστηρίου. Παρουσιάζονται πιο συγκεκριμένα χαρακτικά,προσωπογραφίες,εικόνες πόλεων, νεκρές φύσεις και τοπία ποικίλων ζωγραφικών μέσων. Είναι έργα τα οποία αναφέρονται στην πόλη,στην εξοχή,στο περιβάλλον,στην καθημερινή ζωή,στον φίλο αλλά και στον ίδιο τον εαυτό πλαισιωμένα με αισθητική ποιότητα και εννοιολογική ωριμότητα.

Το Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο τον ιδρυτικό σκοπό του, οργανώνει, δηλαδή, κάθε δημιουργική προσπάθεια των ανθρώπων που ασχολούνται με τις καλές τέχνες και αυτών που βρίσκουν ευχαρίστηση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Επίκεντρο του Ελευθέρου Εργαστηρίου είναι το παιδί. Με άξονα την άποψη που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που του επιτρέπουν να εκφραστεί με φαντασία, χωρίς το φόβο της απόρριψης. Οι κανόνες στην Τέχνη έχουν πολλούς τρόπους να εφαρμοστούν και το γεγονός αυτό προσδίδει στο παιδί μια αίσθηση ελευθερίας που δυστυχώς δεν τη συναντά εύκολα στην καθημερινότητά του.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσουν τα έργα του Ελεύθερου Εργαστηρίου αλλά και να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους στον φιλόξενο και δροσερό χώρο του καφέ-μπαρ της Πινακοθήκης που έχει ξεκινήσει την λειτουργία του!

Ώρες λειτουργίας έκθεσης & καφέ: 9:00 το πρωί -1:00 το βράδυ

Πίσω

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

16-10-2017 11:17

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ 

Το πρακτικό Μοριοδότησης - Απόρριψης αιτούντων καθηγητών για την πρόσληψη στο Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. 

Στη Λάρισα σήμερα 16/10/2017, μετά από εντολή του Προέδρου συντάχτηκε το παρών πρακτικό μοριοδότησης-απόρριψης των αιτούντων την πρόσληψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Τ. της Δ.Π.Λ-Μ.Γ.Ι.Κ σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 770/13-09-2017 ανακοίνωσης του προέδρου της Δ.Π.Λ-Μ.Γ.Ι.Κ περί πρόσληψης 11 δασκάλων για το Ε.Ε.Ε.Ε.Τ. της Δ.Π.Λ-Μ.Γ.Ι.Κ (εγκριτική Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με αριθμ. πρωτ. 2982/37416) και βεβαιώνεται από την Πρόεδρο της Επιτροπής Βικτωρία Λύτρα, τακτικό μέλος του Δ.Σ., για την έκδοση των αποτελεσμάτων (σχετική απόφαση Δ.Σ. 132/14-09-2017) ότι υπέβαλλαν αιτήσεις:

 

 

Διαβάστε περισσότερα …

15-09-2017 09:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ

Τη σύναψη σύμβασης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (με αντίτιμο)  έντεκα (11) δασκάλων στο Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών , με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας οκτώ(8) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3812/2009 όπως ισχύει ,τις διατάξεις της παρ.14 του άρθρου 12 του Ν.4071/2012 και το άρθρο 6 του Ν.2527/1997 , όπως αναφέρεται στον παρακάτω πίνακα:  

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso