Φουαγιέ Αμφιθεάτρου - Τρέχουσα και παλαιότερες εκθέσεις

Το φουαγιέ αμφιθεάτρουτης της Δημοτικής Πινακοθήκης, μπροστά στον κήπο, φιλοδοξούμε να αποτελέσει ζωντανό κομμάτι του χώρου, με ανεξάρτητη λειτουργία και ευχάριστη ατμόσφαιρα, ποιοτική μουσική, εκδηλώσεις και ενδιαφέροντα happenings.
Δείτε τις προγραμματισμένες εκθέσεις του χώρου.

«190 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ »

Από 16 Νοεμβρίου έως 26 Νοεμβρίου 2016

Στο πλαίσιο του εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Διεύθυνση Μουσικού του ΓΕΣ σε συνεργασία με την Στρατιωτική Μουσική / Γ'ΣΣ "Μέγας Αλέξανδρος", παρουσιάζει στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ, έκθεση φωτογραφίας, με φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα, τα οποία αντικατοπτρίζουν ντοκουμέντα από την συγκρότηση της 1ης πρώτης Στρατιωτικής Μουσικής στο Ναύπλιο το 1825 έως σήμερα.

"HOME" Από την Εστία στην Τέχνη

Από 27 Φεβρουαρίου έως 13 Μαρτίου 2016

H ομάδα χοροθεάτρου «OFF ART»σε συνεργασία με  το σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8», την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας παρουσιάζει, το καλλιτεχνικό δρώμενο "HOME" στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Πρόκειται για μια δια-καλλιτεχνική παρουσίαση, μέσω της οποίας εικαστικά έργα "συνομιλούν" με το χορό και τη μουσική παρασύροντας τον θεατή σε ένα ταξίδι στην τέχνη.

Έκθεση αεροφωτογραφιών της Λάρισας

Από 16 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2016

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Λάρισα από Ψηλά», διοργανώθηκε έκθεση αεροφωτογραφίας, με θέμα τη Λάρισα, από τους Θανάση και Αλέξανδρο Ευθυμιόπουλο.

Τα περισσότερα θέματα αφορούν αρχαιολογικές ανασκαφές και ιστορικά κτίρια της πόλης αλλά δεν λείπουν τα χαρακτηριστικά τοπία με το ποτάμι και το πάρκο του Αλκαζάρ, καθώς και τα μουσεία, που εκτός από εστίες πολιτισμού, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσα έκφραση της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Εγγραφείτε στα Newsletters μας

* υποχρεωτικό

Νέα - Ανακοινώσεις

25-02-2017 11:00

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν προβολών βραβευμένων κινηματογραφικών έργων για παιδιά στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα με τίτλο «Μια Κυριακή στο μουσείο...αλλιώς!». Το πρόγραμμα, που εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο, έχει σαν στόχο την παρουσίαση, με ελεύθερη είσοδο, στα παιδιά της πόλης ταινιών υψηλής ποιότητας, που έχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ και θεματογραφούν όψεις της παιδικής ηλικίας, ώστε η επαφή με το μουσείο να βιώνεται με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11:30 θα προβληθεί η κινέζικη ταινία «Ο βασιλιάς των μασκών», κατάλληλη για παιδιά από 9 ετών.

Διαβάστε περισσότερα …

27-01-2017 11:00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «FASHION NOW»

Την Κυριακή στις 29 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ. «ζωντανεύει» ξανά η έκθεση «Fashion Now» στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Το Θεσσαλικό μπαλέτο πλαισιώνει την έκθεση με την εντυπωσιακή χορογραφία “Vogue”, μεταφέροντας στο κοινό την αίσθηση μιας φωτογράφισης μόδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η χορογραφία φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου, Γκες Μίχωφ.

Διαβάστε περισσότερα …

Ψηφιακή Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα

Δείτε τα έργα της συλλογής

presentation

Μετάβαση στο site της ψηφιακής συλλογής

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Facebook

eqa iso