Μετά την έκθεση συλλεκτικής αφίσας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα που σύντομα θα παρουσιαστεί και σε άλλες δομές της πόλης εγκαινιάζεται από 1η Σεπτεμβρίου στον χώρο του νέου καφέ της Πινακοθήκης έκθεση με έργα από το Ελεύθερο Εργαστήριο των παιδικών και εφηβικών τμημάτων της Πινακοθήκης.Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ανά θεματικές διαφορετικών χρονολογιών χαρακτηριστικά της δημιουργικής πορείας του Ελεύθερου Εργαστηρίου. Παρουσιάζονται πιο συγκεκριμένα χαρακτικά,προσωπογραφίες,εικόνες πόλεων, νεκρές φύσεις και τοπία ποικίλων ζωγραφικών μέσων. Είναι έργα τα οποία αναφέρονται στην πόλη,στην εξοχή,στο περιβάλλον,στην καθημερινή ζωή,στον φίλο αλλά και στον ίδιο τον εαυτό πλαισιωμένα με αισθητική ποιότητα και εννοιολογική ωριμότητα.
Το Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο τον ιδρυτικό σκοπό του, οργανώνει, δηλαδή, κάθε δημιουργική προσπάθεια των ανθρώπων που ασχολούνται με τις καλές τέχνες και αυτών που βρίσκουν ευχαρίστηση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Επίκεντρο του Ελευθέρου Εργαστηρίου είναι το παιδί. Με άξονα την άποψη που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που του επιτρέπουν να εκφραστεί με φαντασία, χωρίς το φόβο της απόρριψης. Οι κανόνες στην Τέχνη έχουν πολλούς τρόπους να εφαρμοστούν και το γεγονός αυτό προσδίδει στο παιδί μια αίσθηση ελευθερίας που δυστυχώς δεν τη συναντά εύκολα στην καθημερινότητά του.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσουν τα έργα του Ελεύθερου Εργαστηρίου αλλά και να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους στον φιλόξενο και δροσερό χώρο του καφέ-μπαρ της Πινακοθήκης που έχει ξεκινήσει την λειτουργία του!
Ώρες λειτουργίας έκθεσης [&] καφέ: 9:00 το πρωί -1:00 το βράδυ