«Ζωγραφίζω ένα έργο της συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα» –
Ένα εικαστικό ταξίδι για παιδιά ηλικίας 9-12 χρονών από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα καλεί τους μικρούς φίλους της πόλης μας, να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους δημιουργικά, σε μέρες που στερούνται το σχολείο, τους φίλους, τις αθλητικές δραστηριότητες και τα υπαίθρια παιχνίδια.
Τους προτείνουμε να περιηγηθούν στην ψηφιοποιημένη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα στη διεύθυνση http://www.larissa-katsigras-gallery.gr/el/digitallibrary, να μάθουν την ιστορία της, να θαυμάσουν τα έργα της, να επιλέξουν ένα έργο που τους ενέπνευσε το ερέθισμα της δημιουργίας και να το αποτυπώσουν σε χαρτί.
Η παιδική ζωγραφιά είναι ίσως μια από τις πιο γοητευτικές και συνάμα «πλούσιες» δραστηριότητες ενός παιδιού και όπως είπε και ο μεγάλος ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο «Μου πήρε τέσσερα χρόνια να μάθω να ζωγραφίζω σαν τον Ραφαήλ και μια ολόκληρη ζωή να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί»
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέμπερες, χρωματιστά μολύβια, παστέλ, κολλάζ, κλπ. Δεν θα γίνουν δεκτά έργα σχεδιασμένα σε υπολογιστή.
Τα έργα μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά έως 10 Απριλίου στο email [email protected] με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ηλικία.
Τα έργα θα κριθούν από τους έμπειρους καθηγητές εικαστικών των εργαστηρίων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.
Τα έξι (6) καλύτερα θα δημοσιευτούν στα «μέσα» της Πινακοθήκης και θα βραβευτούν με δώρα-παραγωγές από το πωλητήριο της πινακοθήκης (κατάλογος της Συλλογής, μια κούπα, ένα εικαστικό πάζλ, 3 αντίγραφα έργων της Συλλογής)

Παιδιά χρησιμοποιήστε την φαντασία σας και το ταλέντο σας !!!