Στην έκθεση με έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank παρουσιάζονται σαράντα εννέα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής που χρονολογούνται από το 1950 έως σήμερα και σκιαγραφούν την εξέλιξη της σύγχρονης νεοελληνικής τέχνης σε μία περίοδο με μεγάλες ανατροπές.Η Έκθεση επικεντρώνεται σε έργα των καλλιτεχνών της τότε πρωτοπορίας και συγκεκριμένα των: Γ. Γαΐτη, Β. Κανιάρη, Π. Τέτση, Ν. Κεσσανλή, Δ. Περδικίδη, Θ. Στάμου, Μ. Πράσινου αλλά και των καλλιτεχνών που έκτοτε, όρισαν το διεθνές πλέον πρόσωπο της ελληνικής τέχνης, όπως οι Γ. Ψυχοπαίδης, Χ. Ρωμανού, Γ. Μπουτέας, Χρύσα, Σ. Αντωνάκος, Ν. Καναγκίνη, Β. Σπεράντζας, Κ. Μορταράκος, Α. Λεβίδης, καθώς και τις νεότερες τάσεις: Μ. Ζαμπούρα, Μ. Ζαχαριουδάκης, Ν. Αλεξίου, Γ. Λάππας, Δ. Αγγελίδου, Μ. Γιαννακάκη. Αντίστοιχα, τα έργα χαρακτικής καλλιτεχνών όπως οι Β. Κατράκη, Α.Τάσσος, Κ. Γραμματόπουλος, Τ. Νικολαΐδη, Γ. Βαρλάμος, Ρ. Τζολάκη, Μ. Αρφαράς, Δ. Σιατερλή, Β. Τσαλαματά, Κ. Παπαμιχαλόπουλος, ορίζουν την πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξή της στην Ελλάδα.
H Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank περιλαμβάνει 5.500 έργα νεοελληνικής τέχνης κυρίως και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης στον ελληνικό χώρο, που δημιουργήθηκαν από τραπεζικούς οργανισμούς και ιδρύματα. Τα έργα της προέρχονται από τις Συλλογές των Τραπεζών Πίστεως, Ιονικής, Λαϊκής, Εμπορικής και Citibank, οι οποίες ενοποιήθηκαν σταδιακά κατά την περίοδο από το 2000 έως το 2014.
Η Συλλογή έχει εκθεσιακή και εκδοτική δραστηριότητα, ενώ συμμετέχει επίσης σε εκθέσεις, διοργανώσεις και χορηγικά προγράμματα που αφορούν στην ελληνική τέχνη. Στο πλαίσιο των εκθέσεων με έργα της Συλλογής που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, το 2016 η Έκθεση παρουσιάσθηκε στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Εγκαίνια : Πέμπτη 9 Μαρτίου, 20.00μ.μ.
Ανοιχτή ξενάγηση στο κοινό θα πραγματοποιηθεί από την επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ειρήνη Οράτη την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 20:00.