Οι μαθητές ξεναγούνται στην περιοδική έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2020» που παρουσιάζεται στο αίθριο του 1ου ορόφου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας Μαγγιώρου.

Την έκθεση «Νέοι Χαράκτες» επιμελείται πάντα Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Εταιρείας, χαράκτες, ζωγράφους, ιστορικούς της τέχνης τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Ταυτόχρονα, καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όλοι μέλη της Εταιρείας, έχουν προτείνει και προτείνουν χαράκτες, οι οποίοι είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει είτε πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους. Οι σπουδές πάνω στην χαρακτική και η συστηματική ενασχόληση με τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης καθώς και η ηλικιακή ομάδα –από 25 έως 40 ετών– είναι οι μοναδικές δεσμεύσεις για τους καλλιτέχνες. Οι νέες τεχνολογίες και η χρήση των υπολογιστών οπωσδήποτε διεύρυναν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, ωστόσο, τα περισσότερα έργα που εκτίθενται είναι ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, μονοτυπίες, λιθογραφίες, μεταξοτυπίες και μικτές τεχνικές.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την τέχνη της χαρακτικής και την καλλιτεχνική παραγωγή σύγχρονων Ελλήνων νέων χαρακτών.

Έως Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Διάρκεια: 1 ώρα

Αριθμός: 25 μαθητές, όλων των τάξεων και βαθμίδων

Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410621205 πρωί