Παρουσίαση του βιβλίου «Αγριμικά» της Μαρίας Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της έκθεσης «Ένα σημείο στο κέντρο».Αγριμικά είναι η ελληνική λέξη για τα ζώα που δε μπορούν να εξημερωθούν. Αλεπούδες, κουνέλια, αγριογούρουνα. Αγριμικά αποκαλούσαν και τους αρχηγούς της αντίστασης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα προκαλεί πολλές ανησυχίες που κυμαίνονται από την πολιτική και την ιστορία την οικονομία και τις παραδόσεις, την ηθική και την αισθητική, τον φόβο του ξένου και του ακατανόητου. Είναι ένα όχημα η σκέψη αυτή, για μια σύγχρονη αλληγορία του θηρίου που ανθίσταται να γίνει ιδιοκτησία μας.
Την Τρίτη στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου AGRIMIKA. Why Look At Animals? (Αγριμικά. Γιατί να κοιτάξουμε τα ζώα;) της Μαρίας Παπαδημητρίου. Το βιβλίο αποτέλεσε βασικό τμήμα της Ελληνικής εκπροσώπησης στη 55η μπιενάλε της Βενετίας και αποτελεί μια πολυδιάστατη μελέτη των Αγριμικών που εκτείνεται από την αλληγορία στην ιστορία και από την ηθική στην αισθητική.
Είσοδος ελεύθερη.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο-μάθημα μέσα στο χώρο της έκθεσης «Ένα σημείο στο κέντρο» σε φοιτητές του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και ανοιχτή ξενάγηση στο κοινό από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Αλέξιο Παπαζαχαρία.