Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο – Γ.Ι Κατσίγρα, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισαςπαρουσιάζουν ταβιβλίατης Μιράντας Σοφιανού και Φωτεινής Στεφανίδη“Η Προίκα”,“Ο παππούς μου ο Φάχρη”της Μιράντας Σοφιανούκαθώς και την Ποιητική Συλλογή της“Το Νήμα Βαστάει Γερά”και“Φούγκα σε Χρώμα Κόκκινο”.Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι: Ντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια Ιστορικού Μουσείου Ύδρας και Δανόπουλος Ευάγγελος, Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, Διοικητής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 μ.μ στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – ΜουσείουΓ.Ι.Κατσίγρα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου.
Η Μιράντα Σοφιανού γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες από την Αρχαία Πέργαμο, όπου ο παππούς της Αριστόδημος Σοφιανός ήταν έφορος των αρχαιοτήτων της Ακρόπολης Περγάμου από το 1908 – 1914, αναγκάστηκε να φύγει για την Ελλάδα παίρνοντας την οικογένεια του αλλά και όλη την “προίκα” η οποία είναι ίσως και η μόνη που διασώθηκε. Η “προίκα” η τόσο σημαντική για την οικογένεια αλλά και για τη μικρή ιστορία, είχε την τύχη να την κάνει βιβλίο.
Αποσπάσματα των βιβλίων θα διαβάσει ο Αργύρης Γιουρούκης.