H 5μελής Καλλιτεχνική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα είναι θεσμοθετημένο όργανο του Δήμου Λαρισαίων καθώς προβλέπεται από το καταστατικό του φορέα της Πινακοθήκης. Τα  μέλη της ψηφίζονται από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο και αποτελείται από ειδικούς της τέχνης, εγνωσμένου κύρους, πανελλήνιας εμβέλειας.

Οι ιδιότητες των μελών της Κ.Ε. είναι εικαστικοί και ιστορικοί τέχνης, αποτελεί δε τη μόνη επίσημα αρμόδια επιτροπή κρίσης καλλιτεχνικών έργων που τοποθετούνται σε δημόσιο χώρο του Δήμου Λαρισαίων.  Στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας με αφορμή, την εγκατάσταση έργων στους κυκλικούς κόμβους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οφείλουμε  να διευκρινίσουμε, προς αποφυγή οποιασδήποτε ανάμειξης των μελών της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, ότι ουδέποτε κατατέθηκε φάκελος των έργων, ώστε να προωθηθεί προς εξέταση και έγκριση από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Μουσείου Κατσίγρα.

Η παραπάνω τοποθέτηση εκ μέρους του φορέα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα κρίθηκε απαραίτητη κατόπιν σχολιασμών σε τηλεοπτική εκπομπή και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πληροφορίες:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα

Τηλ. 2410 623615, 2410616266

Email: [email protected]

www.katsigrasmuseum.gr