Η έκθεση «Νέοι Χαράκτες 2018-2019» παρουσιάζεται στο αίθριο του 1ου ορόφου σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος. Η έκθεση διοργανώνεται από την Εταιρεία κάθε τρία χρόνια και περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας. Το 1991 οργανώθηκε η πρώτη έκθεση με έργα νέων καλλιτεχνών και με τίτλο «Νέοι Έλληνες Χαράκτες». Η αρωγή σε νέους καλλιτέχνες είναι ένας από τους σκοπούς της Εταιρείας, όπως αυτό δηλώνεται στην ιδρυτική πράξη του 1986.

Την έκθεση «Νέοι Χαράκτες» επιμελείται πάντα Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από μέλη της Εταιρείας, χαράκτες, ζωγράφους, ιστορικούς της τέχνης τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Ταυτόχρονα, καθηγητές του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όλοι μέλη της Εταιρείας, έχουν προτείνει και προτείνουν χαράκτες, οι οποίοι είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει είτε πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους.

Συμμετέχουν οι χαράκτες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Μαρία Αντρέου, Φώτης Βάρθης, Αλέξανδρος Βέργης, Χριστιάνα Γεωργίου, Σάββας Θεοφάνους, Γεωργία Κόντου, Σοφία Λιβανού, Παρασκευή Παπαδημητρίου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Γιώργος Παφίτης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νικόλαος Ροτσίδης, Γιάννης Σωτηρίου, Δώρα Τριανταφύλλου, Πανταζής Τσέλιος, Αγγελίνα Τσουμάνη, Βίβιαν Χαλκίδη, Αριστέα Χαρωνίτη.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-14:00, 18:00-21:00
Είσοδος ελεύθερη