Μέσα από τα έργα του Σπυρόπουλου διακρίνει κανείς την κίνηση και συγχρόνως την σύλληψη μιας χρονικής στιγμής και πραγματικότητας. Ο Σπυρόπουλος δίνει κίνηση, ζωή και χρώμα[gt][gt].Αλέκος Φασιανός, Ζωγράφος
Ο παράξενος αινιγματικός κόσμος του Σπυρόπουλου, ξεδιπλώνεται στο αίθριο του πρώτου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης, προκαλώντας τον θεατή να προτείνει λύσεις και αναλύσεις σε ένα παιχνίδι κεφάτων γρίφων.
Προβληματισμένες κόκκινες γάτες, η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, και οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, συνθέτουν ένα αστικό τοπίο μιας άλλης πραγματικότητας κυριευμένης από χρώματα ελευθερίας. Καθημερινά αντικείμενα σε ρόλους αφηγητών εξιστορούν βιώματα και ιστορίες του παρελθόντος μπερδεμένες με εκείνες που φαντάζουν σχεδόν προφητικές, σαν να επρόκειτο να συμβούν στο άμεσο μέλλον.
Ο Σπυρόπουλος εμπνέεται από το λεγόμενο teenage culture και από την κουλτούρα των κόμικς, εξιδανικεύει καθημερινά αντικείμενα, σε μια προσπάθεια η προσωπική του έκφραση να υπερβεί τις καθιερωμένες αισθητικές αξίες.
Πρόκειται για μια έκθεση αυθεντικής Ελληνικής Pop Art, που αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας [lt][lt]λαικής κουλτούρας[gt][gt] ενώ ταυτόχρονα αποκωδικοποιεί την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη και αυτόνομη εικαστική γλώσσα.
Ο Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Έκανε μαθήματα ζωγραφικής στο Heron Art Institute του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολις των ΗΠΑ, και ελεύθερες σπουδές στα περισσότερα από τα μουσεία της Ευρώπης.
Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών «Βούρου – Ευταξία», στο Σπίτι του Ηθοποιού στο δημαρχείο της Φλωρεντίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Επελέγη από την Ακαδημία Τεχνών της Ιταλίας να συμπεριληφθεί στην έκδοση REMBRANDT 2016 που έγινε με την συμπλήρωση 410 ετών από την γέννηση του REMBRANDT 1606 – 2016 ως ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της διεθνούς σύγχρονης τέχνης .
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00.