Στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής (υδατογραφιών) συμμετέχουν 48 ακουαρελίστες από χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Ταιβάν, Χόνγκ Κογκ, Ιαπωνία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Ινδία, Ρωσία, Πακιστάν, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Αγγλία, Σερβία, Σκωτία, Μεξικό και Ελλάδα. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις υδατογραφίας για το 2016 παγκοσμίως, που ήδη προβάλλεται σε πολλές χώρες και θα παρουσιαστεί και από πολλά διεθνή περιοδικά τέχνης.Η έκθεση σχεδιάστηκε στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών εκθέσεων υδατογραφίας, και οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με βάση την ποιότητα και την πρωτοτυπία της δουλειάς τους, αλλά και τις διακρίσεις τους στο χώρο της υδατογραφίας. Όλοι είναι βραβευμένοι σε διεθνείς εκθέσεις, μέλη των μεγαλύτερων ενώσεων υδατογραφίας, περιζήτητοι εκπαιδευτές σε workshops, με πολλές δημοσιεύσεις σε βιβλία και περιοδικά τέχνης. Το θέμα ήταν ελεύθερο για τον κάθε καλλιτέχνη.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες φιλότεχνους να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της διεθνούς υδατογραφίας, μέσα από τα έργα ορισμένων από τους σπουδαιότερους ακουαρελίστες.
Ενδεικτικά συμμετέχουν : ο Πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου της Αγγλίας AndyWood, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υδατογράφων Shenzhen Κίνας, ZhouTianya, ο Πρόεδρος της InternationalWatercolorSociety (IWS) Ινδίας AmitKapoor, ο Πρόεδρος της InternationalWatercolorSociety (IWS) Ινδονησίας AgusBudiyanto, ο Πρόεδρος της InternationalWatercolorSociety (IWS) Σκωτίας AngusMcEwan, ο Πρόεδρος της InternationalWatercolorSociety (IWS) Ισπανίας PabloRubenLopezSanz, καλλιτέχνες που πήραν πρώτα βραβεία σε αντίστοιχα Σαλόνια Υδατογραφίας στον κόσμο, όπως η RukieGarip, RathinKanji, DeniseAthanas, KathleenConover, Linda Baker, Chris Krupinski κ.α., ενώ έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών κοσμούν τα περιοδικά και βιβλία ακουαρέλας σε όλον τον κόσμο.
Πληροφορίες Γ. Πολίτης 6944422097